2018-10-06 16:09:37

LSDP kandidatas į Vilniaus merus G. Paluckas: nuleisime merą iš dangoraižio

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) Vilniaus miesto skyrius kandidatu į Vilniaus mero postą nominavo LSDP pirmininką Gintautą Palucką.

Jo kandidatūrą slaptame balsavime palaikė absoliuti dauguma konferencijos dalyvių: 86 balsavo „už",  9 „prieš".

Prieš vidinius rinkimus pretenduoti į mero postą atsisakę partiečiai kalbėjo, kad socialdemokratai Vilniuje paruošė alternatyvą dešiniesiems ir G. Palucko kandidatūrą palaiko vieningai.

Apie kandidatavimą svarstęs Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys Marius Skarupskas pabrėžė: „Plejada dešiniųjų kandidatų nusipelno vieno stipraus kairiojo kandidato - G. Palucko".

„Partijos pirmininkas G. Paluckas yra puikus kandidatas į Vilniaus miesto merus ir yra labai tinkamas vesti mūsų sąrašą į Vilniaus miesto tarybą", - sakė Seimo narė Rasa Budbergytė.

Už pasitikėjimą dėkojęs G. Paluckas sakė, kad „mandatas komandai ir man leis pasiūlyti žmogiškesnį kelią vilniečiams".

„Merai keičiasi, bet požiūris į sostinę kaip į verslo projektą - nesikeičia. Renovacijos procesas - savivaldybė stebi šone. Bendruomenių programa - graži reklaminė iškaba. Miesto plėtros strategija - „perku-parduodu, čia ir dabar", - kalbėjo G. Paluckas.

G. Paluckas sakė, kad „miestas yra vardan vilniečių" ir išdėstė ketinimus.

„Savivaldybė aktyviai dalyvaus namų renovacijos paraiškų rengimo ir teikimo procese. Bendruomenių gyvenimas ir yra savivaldybės gyvenimas, ne vienkartinė akcija. O miesto plėtros prioritetas yra vienas - žmonėms patogi infrastruktūra", - sakė jis.

Pirmuoju savo, kaip miesto mero, dekretu G. Paluckas sakė perkelsiąs mero kabinetą iš 19 aukšto į pirmą savivaldybės dangoraižio aukštą: „Pirmiausia pakeisiu požiūrį: meras nėra brangakmenis karūnos viršuje - jis turi būti lakmusas, kaip gerai miesto įmonės, įstaigos ir institucijos tarnauja vilniečiams. O kabineto nuleidimas iš bokšto į tikrovę galėtų būti daugiau negu simboliškas gestas."

Daugiau informacijos:
Justinas Argustas