2018-10-07 10:26:07

Užsienio reikalų ministras dalyvaus Tarptautinės frankofonijos organizacijos metiniame ministrų susitikime

Spalio 8-9 dienomis užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius dalyvaus Tarptautinės frankofonijos organizacijos Viršūnių susitikimo ministrų konferencijoje Jerevane, Armėnijoje.

Šio viršūnių susitikimo pagrindinis tikslas - apibrėžti organizacijos veiklą siekiant stiprinti taiką, demokratiją ir solidarumą frankofonijos erdvėje, skatinti valstybių bendradarbiavimą puoselėjant prancūzų kalbą ir kultūrą. Lietuvos diplomatijos vadovas ministrų konferencijos metu turės galimybę ne tik pristatyti Lietuvos indėlį į organizacijos veiklą, bet ir bendradarbiavimą su frankofoniškomis valstybėmis, ypatingai Afrikos regione.

Vizito metu planuojami ministro susitikimai ir su Armėnijos Vyriausybės bei nevyriausybinio sektoriaus atstovais.

Lietuva Tarptautinės frankofonijos organizacijos veikloje dalyvauja nuo 1999 metų, kuomet buvo suteiktas stebėtojo statusas.

URM Komunikacijos ir kultūrinės diplomatijos departamentas
Visuomenės informavimo skyrius, tel. 236 2534
Facebook | Twitter | Flickr | Youtube