2018-10-08 08:39:36

Šalies vadovė pasveikino Kroatiją nepriklausomybės metinių proga

2018-10-08

Pirmadienis, spalio 8 d. (Vilnius). Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė savo ir visų Lietuvos žmonių vardu pasveikino Kroatijos Respublikos Prezidentę Kolindą Grabar-Kitarovi nacionalinės šventės - Nepriklausomybės dienos - proga.

Pasak šalies vadovės, Kroatijos žmonės - geri Lietuvos draugai, o abiejų valstybių dialogas ir visapusis bendradarbiavimas, ypač Kroatijai prisijungus prie Europos Sąjungos ir NATO, tapo vis atviresnis.

„Abi tautas susiejo ne tik krepšinis, bet ir ypač branginama laisvė, atsakomybė už ją, proeuropietiškumas ir bendras požiūris į mūsų žemyno darbotvarkės klausimus. Tad sėkmingai drauge stiprindami savo regiono ir visos Europos vienybę, dirbame ne tik dėl mūsų piliečių, bet ir dėl visų europiečių ilgalaikių tikslų ir ateities", - rašoma valstybės vadovės sveikinime.

Anot Prezidentės, Lietuva vertina Kroatiją kaip svarbią partnerę aktualiose diskusijose dėl mūsų regiono ir viso žemyno ateities, taip pat kaip sąjungininkę, su kuria mus sieja vieningas požiūris į saugumą. Tai patvirtina ir Kroatijos sprendimas dislokuoti savo karius NATO priešakinių pajėgų batalione Lietuvoje.

Sveikindama Kroatijos žmones nacionalinės šventės proga Prezidentė šaliai ir visiems jos gyventojams palinkėjo džiugaus minėjimo, visokeriopos sėkmės, klestėjimo ir laimės.

Prezidentės spaudos tarnyba