2018-10-08 14:41:02

M. Majauskas abejoja tokio sprendimo racionalumu

Opozicijai ėmus abejoti finansų ministro Viliaus Šapokos kelione drauge su Lietuvos banko valdybos pirmininku Vitu Vasiliausku į Tarptautinio valiutos fondo bei Pasaulio banko organizuojamą renginį, ministras persigalvojo ir kelionės atsisakė, tačiau mokesčių mokėtojų pinigai bus švaistomi toliau - į minėtą kelionę siunčiama finansų viceministrė Loreta Maskaliovienė ir komanda. Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narys

M. Majauskas abejoja tokio sprendimo racionalumu, kadangi dabar - pats ateinančių metų biudžeto projekto rengimo įkarštis.
Parlamentaras pažymi, jog ministras ir jo komanda turi nuspręsti, ar nėra svarbesnių reikalų Lietuvoje, pavyzdžiui ateinančių metų biudžeto svarstymas Vyriausybėje, o ne mėgautis prabangiomis atostogomis svarbiausio šalies finansinio dokumento rengimo metu.
„Šiuo atveju metinis susirinkimas vyksta Indonezijoje, itin populiariame atostogų kurorte - Balyje. Kelionė ilga, nauda abejotina, svarbių reikalų Lietuvoje tikrai netrūksta. Tad sprendimas vykti į Indonezijos kurortą man sunkiai paaiškinamas. Šiame kontekste ministerijos darbuotojų kelionė į kurortą biudžeto svarstymo laikotarpiu apskritai netoleruotina. Vertinčiau tai, kaip prabangias atostogas darbo metu, už mokesčių mokėtojų pinigus", - teigė M. Majauskas.

Pagarbiai
Hermantė Brandišauskaitė