2018-10-08 16:22:27

Lietuvoje – pirmoji oficiali Peru verslo misija

2018 m. spalio 8 d., Vilnius. Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmai  informuoja, kad šiandien Vilniuje pirmą kartą lankosi bendra verslininkų ir diplomatų delegacija iš Peru. Tai – ir pirmoji tokio pobūdžio verslo misija Baltijos šalyse.

Susitikimo metu Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų gen. direktorius dr. Almantas Danilevičius ir Peru garbės konsulė Latvijoje bei Peru – Baltijos šalių prekybos rūmų vadovė Zane Verovkina pasirašė susitarimo memorandumą, kuriuo abi organizacijos sutarė skatinti dvišalį verslo bendradarbiavimą, keistis svarbia verslui informacija ir padėti rasti naujų verslo partnerių.

„Jau šiandien trys Lietuvos farmacijos įmonės susitinka su Peru farmacinių produktų gamyba bei prekyba užsiimančios kompanijomis „Medifarma“, „Laboratorios AC FARMA“ S.A. Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmai tikisi, kad šių kompanijų bendradarbiavimas, kitų dalyvių užmegzti nauji ryšiai bei pasirašyto memorandumo įgyvendinimas padės stiprinti dvišalius verslo santykius“, - sako Rūmų gen. direktorius dr. A. Danilevičius.

Oficialioje verslo ir politikų delegacijoje - ir Peru ambasadorius Thierry Roca Rey, prekybos patarėjas Peru Paryžiuje Aldo Parodi, ministro patarėjas iš Suomijos Peru ambasados Pablo Salamanca, Latvijos Respublikos garbės konsulė Peru Zane Verovkina.

„Peru ir Lietuvos diplomatiniai santykiai bei bendradarbiavimas išties puikūs, o šiandieninė Peru verslo misija į Lietuvą į aukštesnį lygį padės kelti ir ekonominį bendradarbiavimą. Mūsų šalies ekonomika – viena sparčiausiai augančių Lotynų Amerikoje, o verslo saugumas – prioritetinė valdžios veikla, kurią vertina investuotojai“, - kviesdamas Lietuvos verslą bendradarbiauti akcentavo Peru ambasadorius Thierry Roca Rey.

Rūmų viceprezidentės ir Vilniaus universiteto Verslo mokyklos vadovės dr. Birutė Miškinienės teigimu, tiek valstybėms, tiek verslui svarbus ir akademinis dvišalis bendradarbiavimas, galintis padėti būsimiems verslininkams geriau suprasti ir pažinti užsienio rinkų specifiką, paskatinti  dvišalį ekonominį bendradarbiavimą.

Apie 20 Lietuvos kompanijų atstovų susitinka su Peru farmacijos, didmeninės maisto gamybos ir prekybos, turizmo, teisinių paslaugų įmonėmis.

Verslo misiją organizavo Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmai, Europos įmonių tinklas (angl. Enterprise Europe Network), bendradarbiaujant su Lietuvos Peru užsienio reikalų ministerijomis, Peru ambasada Helsinkyje ir Peru garbės konsule Zane Verovkina Baltijos šalims Latvijoje.

# # #

Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmai  - tai platus Lietuvos verslo atstovų ir mokslo įstaigų tinklas bei bendruomenė. Šiandien Rūmai vienija per 500 narių – Lietuvos įmones iš įvairių verslo sektorių, taip pat universitetus, kolegijas bei kitas mokymo įstaigas.

Rūmų misija – atstovauti narių interesams valstybės ir regioninės valdžios institucijose, skatinti verslo ir mokslo bendradarbiavimą, teikti verslui ir mokymo įstaigoms reikalingas paslaugas.

Rūmai veikia pagal LR prekybos, pramonės ir amatų rūmų įstatymą.

Pasitelkdami šiuolaikinę vadybą, technologijas bei žmogiškąsias kompetencijas, Rūmai siekia tapti viena iš pažangiausių, stipriausių, lyderiaujančių verslo ir mokslo bendruomenių Lietuvoje, kurios pagrindiniai tikslai:

• stiprinti įmonių konkurencingumą;

• gerinti verslo aplinką;

• burti ir stiprinti verslo bei mokslo bendruomenę;

• kurti darnią ir harmoningą visuomenę.

Daugiau informacijos:

Darius Buta

Darius.Buta@cci.lt

Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmai

T. Kosciuškos g. 30, LT - 01100 Vilnius

www.cci.lt