2018-10-09 09:37:26

„Wizz Air“ toliau gerina bagažo paiešką ir grąžinimą

„Wizz Air“, didžiausia žemų sąnaudų oro linijų bendrovė Centrinėje ir Rytų Europoje, toliau gerina keleiviams teikiamas bagažo paslaugas – pradeda bendradarbiavimą su vienu didžiausių IT sprendimų teikėju SITA. SITA WorldTracer® aplikacija aviakompanijai leis greičiau rasti ir grąžinti keliautojams bagažą, jei jis pasimes.

SITA „WorldTracer“ yra populiariausia pasaulyje bagažo sekimo aplikacija, skirta suvaldyti pamestą, neprižiūrėtą ar apgadintą keleivių bagažą. Ją naudoja daugiau nei 460 aviakompanijų ir daugiau nei 2800 oro uostų antžeminių paslaugų teikėjų visame pasaulyje.

„Bagažas yra vienas pagrindinių kelionės elementų. Jeigu pasiektus kelionės tikslą paaiškėja, kad nėra daiktų, tai gali sugadinti visą patirtį, – sako „Wizz Air“ vykdomasis viceprezidentas ir generalinis operacijų vadovas Diederikas Pen‘as. – Todėl net tais retais atvejais, kai bagažas pasimeta, turime būti tikri, kad greitai ir sklandžiai grąžinsime jį savo keleiviams.“

2018 metų SITA bagažo ataskaitos duomenys atskleidė, kad 2017 metais pasaulyje keliavo daugiau nei 4 milijardai žmonių, o aviakompanijos, naudojančios šią aplikaciją, sėkmingai sumažino pasiklydusio bagažo kiekį iki 5,57 per tūkstantį keleivių. Tai žemiausias kada nors užfiksuotas skaičius, o jį pasiekti padėjo „WorldTracer“ technologija.

Apie „Wizz Air“

Didžiausios Centrinėje ir Rytų Europoje mažų sąnaudų bendrovės „Wizz Air“ orlaivių parką sudaro 104 „Airbus“ A320 ir A321 tipo orlaiviai. Oro linijų kompanija skraidina iš 25 bazių ir siūlo daugiau nei 600 maršrutų, jungiančių 143 kryptis 44-iose šalyse. „Wizz Air“ komandą sudaro apie 4000 aviacijos profesionalų, siūlančių aukščiausio lygio aptarnavimą ir ypač mažų kainų skrydžių bilietus, kuriuos pastaruosius 12 mėn. rinkosi 32 mln. keleivių. „Wizz Air“ akcijos yra skelbiamos Londono vertybinių popierių biržoje (trumpinys – WIZZ) ir yra įtrauktos į FTSE 250 ir FTSE All-share indeksus. „Wizz Air“ pelnė pasaulinio masto pripažinimą dėl vykdomos oro saugumo politikos ir yra įtraukta į Tarptautinės oro transporto asociacijos (IATA) veiklos saugumo audito (IOSA) registrą. Neseniai metinis aviacijos ir kosmoso industrijos leidinys „Aviation 100“ paskelbė bendrovę už pasiekimus „Metų aviakompanija Europoje“ (angl. European Airline of The Year). Taip pat aviakompanija pelnė aukščiausią 7 žvaigždučių saugumo reitingą iš vienintelės pasaulio oro linijų saugos ir prekių vertinimo agentūros airlineratings.com.

Apie SITA

SITA yra ryšių ir IT sprendimų teikėjas, kuris technologijų pagalba keičia oro transporto rinką. Bendrovės portfelis apima viską nuo valdomų pasaulinių ryšių ir infrastruktūros paslaugų iki eAircraft, keleivių valdymo, bagažo, savitarnos, oro uostų ir sienų valdymo sprendimų. SITA paslaugomis naudojasi daugiau nei 400 oro transporto industrijos narių ir daugiau nei 200 pasaulio valstybių. SITA veikia daugiau nei 1000-yje oro uostų visame, ji turi daugiau nei 2 000 darbuotojų klientų aptarnavimo komandoje bei teikia neprilygstamą paslaugą daugiau kaip 2800 klientų. 2017 m. SITA konsoliduotos pajamos siekė 1,6 mlrd. JAV dolerių. Plačiau apie SITA: www.sita.aero.