2018-10-09 11:05:26

Druskininkų opozicinės jėgos telkiasi pokyčiams mieste

Pranešimas spaudai

2018 m. spalio 9 d.

Sekmadienį opozicinės Druskininkų savivaldybės partijos pasirašė bendrą pareiškimą-deklaraciją „Druskininkai yra mūsų“. Parašus po dokumentu padėjo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Druskininkų skyriaus pirmininkas Konstantinas Rečkovas, Liberalų sąjūdžio Druskininkų skyriaus vadovas Juozas Šarkus ir Lietuvos žaliųjų partijos Druskininkų lyderis Laurynas Okockis.

„Mero Ričardo Malinausko vadovavimas savivaldybei seniai nebeatitinka Lietuvos Respublikos Konstitucijoje įtvirtintų demokratinio valstybės valdymo principų. Per 18 vienvaldystės metų Druskininkuose įsigalėjo ydingi, nedemokratinių Rytų valstybių praktikas primenantys autoritarinio valdymo metodai, suskaldę bendruomenę į savus – lojaliuosius merui bei  jo aplinkai ir svetimus –  drįstančius matyti kitokią Druskininkų viziją ir atvirai apie tai kalbėti“, – rašoma pareiškime.

Opozicinės jėgos skelbia, kad yra demokratinė alternatyva Druskininkų savivaldybę valdančiajam judėjimui „Už Druskininkus“:

„Mes sakome, kad Druskininkai yra mūsų visų. Esame įsitikinę, kad būtina atstatyti sąžiningą, pagarbų valdžios santykį su visais Druskininkų savivaldybės bendruomenės žmonėmis. Savivaldybė turi telkti, o ne priešinti bendruomenę, siekti kurti savivaldybės ateities viziją, paremtą ne asmeninėmis ambicijomis, o viešąjį interesą atspindinčią, racionalia strategija. Mūsų esminiai siekiai yra pagarba bendruomenei, jos įvairovei, gyventojų žmogiškajam orumui, demokratijos principams, gebėjimas įsipareigoti ir vykdyti įsipareigojimus atsakingai bei skaidriai. Aiškiai sakome, kad Druskininkų valdžiai yra privalomas sąžiningas ir pagarbus požiūris į visus bendruomenės narius. Būtina užbaigti žeminantį žmonių orumą ir savigarbą valdžios  elgesį, grąžinti mums visiems galimybę laisvai ir be baimės reikšti savo nuomonę, ginti savo teisėtus interesus, užsiimti politine ar visuomenine veikla, vystyti verslą ir puoselėti kultūrą“.

Kartu, opozicinės partijos pareiškė, kad nepaisant politinių idėjų skirtumų, telkiasi pokyčiams: „Kviečiame visus Druskininkų savivaldybės ir Lietuvos gyventojus, siekiančius demokratinės, skaidrios, atsakingos ir kultūringos savivaldos, drąsiai stoti viešojo intereso pusėje“.

Kontaktams:

TS-LKD Druskininkų skyriaus pirmininkas Konstantinas Rečkovas