2018-10-09 14:56:50

Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerija
     Komunikacijos ir kultūrinės diplomatijos departamentas

J. Tumo-Vaižganto g. 2, LT-01511 Vilnius
Tel. 870 6 52534, 870 6 52414; el. p. media@urm.lt

2018-10-09

Pranešimas spaudai

Tarptautinės frankofonijos organizacijos susitikime ministras ragino įgyvendinti įsipareigojimus užtikrinant taiką ir visuomenės gerovę

Spalio 8-9 dienomis užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius dalyvauja Tarptautinės frankofonijos organizacijos viršūnių susitikimo ministrų konferencijoje. Pasisakydamas konferencijos metu L. Linkevičius akcentavo Frankofonijos organizacijos vaidmenį ne tik populiarinant prancūzų kalbą ir kultūrą, bet ir remiant universalias vertybes - pagarbą žmogaus teisėms, kovą su diskriminacija ir lyčių lygybę. Ministras taip pat pažymėjo Lietuvos įsitraukimą į JT taikos palaikymo misija Malyje bei siekį skatinti moterų įgalinimą ir dalyvavimą visuose politiniuose procesuose.

„Tarptautinė frankofonijos organizacija, kaip ir visos kitos, susiduria su tokiais iššūkiais kaip klimato kaita, žmogaus teisių užtikrinimas, galimybių jaunimui sudarymas ir taikos palaikymas įvairiose situacijose. Turime visi kartu įgyvendinti savo įsipareigojimus šiose srityse ir padėti Frankofonijos organizacijai įveikti kylančias kliūtis", - sakė Lietuvos diplomatijos vadovas.

L. Linkevičius taip pat susitiko su Malio užsienio reikalų ministre Kamissa Camara, su kuria aptarė ne tik Lietuvos įsitraukimą į Jungtinių Tautų taikos palaikymo misiją Malyje (MINUSMA), bet ir galimybes aktyviau bendradarbiauti plėtojant dvišalius santykius įvairiose srityse bei organizuoti galimus dvišalius vizitus.

URM Komunikacijos ir kultūrinės diplomatijos departamentas
Visuomenės informavimo skyrius, tel. 236 2534
Facebook | Twitter | Flickr | Youtube