2018-10-09 17:03:33

Jerevane aptartos naujos Lietuvos ir Armėnijos dvišalio bendradarbiavimo galimybės

Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerija

Komunikacijos ir kultūrinės diplomatijos departamentas

J. Tumo-Vaižganto g. 2, LT-01511 Vilnius

Tel. 870 6 52534, 870 6 52414; el. p. media@urm.lt

2018-10-09

Pranešimas spaudai

Spalio 9 dieną Jerevane vykusios Frankofonijos viršūnių susitikimo ministrų konferencijos metu Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius susitiko su Armėnijos valdžios ir nevyriausybinių organizacijų atstovais. Susitikimuose su Armėnijos premjeru Nikolu Pashinyanu, parlamento pirmininku Ara Babloyanu ir užsienio reikalų ministru Zohrabu Mnatsakanyanu buvo aptarti pastarojo meto pokyčiai Armėnijoje, šios šalies bendradarbiavimas su Europos Sąjunga, padėtis Pietų Kaukaze ir kitos aktualijos.

Po taikių demonstracijų pasikeitus Armėnijos Vyriausybei ir tebesitęsiant diskusijoms dėl išankstinių Parlamento rinkimų surengimo, Lietuvos užsienio reikalų ministras paragino Armėnijos politikus užtikrinti skaidrų ir demokratinį rinkimų procesą, kuriuo pasitikėtų visi jo dalyviai ir rinkėjai.

Atkreipęs dėmesį į nuo birželio 1 dieną pradėtą laikinai taikyti ES ir Armėnijos visapusiškos ir tvarios partnerystės susitarimą, ministras ragino Armėnijos vadovybę pasinaudoti naujomis galimybėmis įgyvendinti šalies žmonėms naudingas reformas: „Palaikome Armėnijos siekį glaudžiau bendradarbiauti su ES ir esame pasirengę perduoti jums savo patirtį vykdant reformas tokiose  svarbiose srityse kaip kova prieš korupciją, teisės sistemos reforma, atsinaujinanti energetika, ir kitose", - susitikimuose teigė ministras L. Linkevičius.

Viešėdamas Jerevane Lietuvos diplomatijos vadovas taip pat susitiko su Armėnijos jaunaisiais lyderiais, su kuriais diskutavo apie Lietuvos integracijos į ES ir NATO patirtį, bei pasveikino vietos lietuvių bendruomenę, švenčiančią pirmąsias įsteigimo metines.

URM Komunikacijos ir kultūrinės diplomatijos departamentas

Visuomenės informavimo skyrius, tel. 236 2534

Facebook | Twitter | Flickr | Youtube