2018-10-10 08:20:26

Naujas judėjimas sveikina Lietuvą su Savivaldos Diena ir kviečia - JUNKIS!

Pranešimas spaudai, 2018.10.10, Vilnius

Tokiu burtis kviečiančiu pavadinimu "Junkis” Vilniuje kuriasi judėjimas, kurio steigėjai bei organizatoriai - tiek sėkmingi politikos senbuviai, tiek tokios veiklos naujokai - yra neabejingi valdžios ignoruojamai socialinei, ekonominei bei politinei krizei Lietuvoje ir siūlo ją spręsti drauge artėjančiuose vietos savivaldos rinkimuose! Šiuo prnešimu spaudai pateikiame judėjimo "Junkis” kreipimąsį, sveikinant Lietuvą šiandien  minimos, bet realiai jai labai trūkstančios dienos - visų lygių Savivaldos - proga!

„Atėjo nelengvas, bet labai įdomus ir dideles viltis keliantis politinio gyvenimo laikotarpis. Artėja savivaldos, Lietuvos Prezidento ir Europos Parlamento rinkimai. Šiandien nebėra partijos, kurios nariai nebūtų susipykę ar susiskaldę. Politinė sistema išbalansuota bei išdraskyta, pasitikėjimas valdžia pasiekė dugną, visuomenė kiršinama, trečdalis Lietuvos išsivažinėjo po pasaulį. Naujų lyderių neieškoma, jie neugdomi, įsigali nepotizmo, švogerizmo, siaurų grupinių interesų bei sveiku protu nesuvokiami dinastijų principai. Nuvertėjo ir tautinės, ir konstitucinės, bendruomenių ir šeimos vertybės!

Atsispirkime visam šitam blogiui ir susijunkime, kaip tai jau padarėme prieš 30 metų „Baltijos kelyje”, kaip buvo 91-ųjų Sausyje! Tuomet Lietuvoje jungėsi kelių kartų, skirtingo likimo žmonės, jų nesustabdė kitoniškos pažiūros, įsitikinimai, kalbėjimas skirtinga kalba ar išpažįstama religija. Netgi priešo tankai. Tada supratome, jog tik viltis, tikėjimas ir vienybė gali pakeisti ateitį. Dabar, kaip niekada, aišku - tik veikdami drauge sukursime Lietuvos ateitį.

Savivaldos Diena - pats laikas priimti sprendimus dėl savo artimiausios aplinkos, dėl savo ir šeimos gerovės, rūpinantis ir savo šalies, miesto, gatvės ar kiemo reikalais, - junkis prie mūsų! JUNKIS, nes Tavęs reikia Lietuvai! Vardan Jos! SU SAVIVALDOS DIENA!

Ačiū, kad esate drauge!

Judėjimo „JUNKIS” iniciatyvinės grupės vardu