2018-10-12 11:17:42

Socialdemokratai – už dvigubą pilietybę, rodo visuotinė partijos narių apklausa

2018-10-12

Pranešimas žiniasklaidai

Lietuvos socialdemokratų partijoje (LSDP) surengus vidinę apklausą dėl dvigubos pilietybės paaiškėjo, kad daugiau du trečdaliai kairiųjų – už galimybę įteisinti dvigubą pilietybę. LSDP vykdytoje narių apklausoje dalyvavo 2793 partijos nariai, iš kurių 71 proc. balsavo už dvigubos pilietybės alternatyvą.

„Į dvigubos pilietybės klausimą žiūrime labai atsakingai. Pilietybė apima teises ir pareigas, todėl turime susitarti, ko iš valstybės gali tikėtis dvigubą pasą turėsiantis žmogus ir ko iš tokio žmogaus - likusi visuomenė“, – sako LSDP pirmininkas Gintautas Paluckas.

Apklausos organizatoriai pastebi, kad dėl dvigubos pilietybės turinio klausimų kilo ir balsavusiems partiečiams. Mokesčių tarifai, tarnavimas Lietuvos kariuomenėje, galimybė gauti socialinę paramą – tokie ir panašūs klausimai rūpėjo LSDP nariams.

„Matome, kad bičiulių nuotaikos – už dvigubą pilietybę. Jaučiame, kad tai būtų teisinga specifinį ryšį su Lietuvą turinčių žmonių atžvilgiu. Kartu aiškiai girdime prašymus detalizuoti, kokios teisės ir pareigos susietos su dvigubu pasu“, – komentuoja G. Paluckas.

Dvigubos pilietybės klausimas Seime ir Vyriausybėje svarstomas nuo Nepriklausomybės paskelbimo. Planuojama, kad kartu su Lietuvos Respublikos Prezidento rinkimais 2019 metais bus organizuojamas ir referendumas, kuriame piliečiai turės galimybę apsispręsti dėl dvigubos pilietybės.

Daugiau informacijos:

Justinas Argustas