2018-10-12 12:01:01

Premjeras: Lietuvos ir Japonijos partnerystė mokslo srityje- išskirtinė

Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis susitiko su  Japonijos–Lietuvos parlamentinės draugystės asociacijos pirmininku Hirofumi Nakasone, Japonijos švietimo, kultūros, sporto, mokslo ir  technologijų ministru Masahiko Shibayama, pasirašė  Memorandumą dėl bendradarbiavimo mokslo ir technologijų srityje.
Premjeras padėkojo H. Nakasone už asmeninį indėlį į Lietuvos ir Japonijos politinių, ekonominių, mokslo ryšių plėtojimą ir išreiškė įsitikinimą, kad dvišaliai santykiai ateityje tik stiprės.

Susitikime su Japonijos švietimo, kultūros, sporto, mokslo ir  technologijų ministru M.Shibayama, Vyriausybės vadovas pastebėjo, kad autentiška ir šiuolaikinė Japonijos kultūra yra vertinama ir mėgstama Lietuvoje. Džiugina stiprūs ryšiai tarp Japonijos ir Lietuvos universitetų – užmegzta apie 50 „universitetinių“ partnerysčių.
Pasirašytas Memorandumas dėl bendradarbiavimo mokslo ir technologijų srityje. „Lietuvos ir Japonijos partnerystė mokslo srityje yra išskirtinė. Japonija tapo pagrindine Lietuvos partnere Azijoje ir viena pagrindinių pasaulyje mokslo, technologijų ir inovacijų srityje. Esu įsitikinęs, kad šis Memorandumas suteiks naują impulsą Lietuvos ir Japonijos bendradarbiavimui“,- sakė premjeras.

Galimas Lietuvos ir Japonijos mokslo institucijų bendradarbiavimas  kokybiško ilgaamžio senėjimo, dirbtinio intelekto, robotikos tyrimų srityse. Pasak S.Skvernelio, būtina toliau plėtoti dvišalį bendradarbiavimą inžinerijos, elektronikos, biotechnologijos, informacinių technologijų, mokslinių tyrimų ir plėtros srityse, kuriose Japonija turi patirties, o Lietuva – didelį potencialą.