2018-10-12 14:41:01

Vyriausybės kancleris: bendradarbiavimas su Japonija vystosi

Vyriausybės kancleris Algirdas Stončaitis susitiko su Japonijos ministrų kabineto vadovo pavaduotoju Yasutoshi Nishimura ir aptarė dvišalį bendradarbiavimą transporto, energetikos, inovacijų ir technologijų srityse.

„Galime pasidžiaugti, kad Lietuvos ir Japonijos dvišaliai santykiai vystosi ir bendradarbiavimas įvairiose srityse ateityje gali intensyvėti. Šio mūsų vizito tikslas – suteikti impulsą galimų bendrų projektų realizavimui transporto, energetikos, inovacijų ir technologijų  bei kituose sektoriuose“- sakė Vyriausybės kancleris A.Stončaitis.

Susikimo metu A.Stončaitis pristatė integruotą Lietuvos transporto ir logistikos centrų sistemą, supažindino su Klaipėdos uosto galimybėmis ir plėtros planais. Išsakytas Lietuvos vyriausybės siekis ir interesas palaikyti bei suintensyvinti ryšius su  energetikos srityje dirbančiomis Japonijos kompanijomis.

Taip pat pabrėžta, jog vizito metu pasirašytas Memorandumas dėl bendradarbiavimo mokslo ir technologijų srityje suaktyvins dvišalį bendradarbiavimą.