2018-10-18 12:02:02

Užsienio reikalų ministerijoje atidaryta paroda ,,Lietuvos valstybę kūrėme kartu"

Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerija

Komunikacijos ir kultūrinės diplomatijos departamentas

J. Tumo-Vaižganto g. 2, LT-01511 Vilnius

Tel. 870 6 52534, 870 6 52414; el. p. media@urm.lt

2018-10-18

Pranešimas spaudai

Lietuvos užsienio reikalų ministerijoje spalio 18 dieną atidaryta JAV lietuvių bendruomenės paroda „Lietuvos valstybę kūrėme kartu".

Į parodos atidarymą susirinkusius svečius pasveikino užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius ir Prezidentas Valdas Adamkus - bene žinomiausias JAV lietuvių bendruomenės narys.

Atidarydamas parodą Prezidentas V. Adamkus akcentavo, kad viso pasaulio lietuvių bendruomenė ir Lietuvos Respublikos diplomatinė tarnyba buvo, yra ir išlieka idealus derinys efektyviausiai ginant mūsų valstybės interesus užsienyje.

Tardamas sveikinimo žodį užsienio reikalų ministras L. Linkevičius teigė: „JAV lietuvių bendruomenę ypatingai vertiname, teikiame kaip pavyzdį besikuriančioms lietuvių organizacijoms. JAV lietuviai visada kryptingai dirbo ir kovojo už Lietuvos laisvę, už mūsų tradicijų ir kultūros išlaikymą. Švenčiame Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį, minime Lietuvos-Amerikos partnerystę ir džiaugiuosi, kad būtent šiais metais JAV lietuvių bendruomenę apdovanojome Garbės ženklu „Lietuvos diplomatijos žvaigždė".

Paroda skiriama JAV lietuvių bendruomenės veiklai 1951-2018 metais apžvelgti, ji atspindi garbingą JAV lietuvių bendruomenės istoriją ir supažindina su šiandienine lietuvius vienijančios organizacijos veikla. Parodos rėmėjas - JAV Lietuvių fondas.

URM Komunikacijos ir kultūrinės diplomatijos departamentas

Visuomenės informavimo skyrius, tel. 236 2534

Facebook | Twitter | Flickr | Youtube