2018-10-18 13:27:47

Valdančiosios frakcijos seniūnas galimai daro spaudimą VTEK prieš priimant svarbų sprendimą

Pranešimas spaudai
2018 m. spalio 18 d.

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcija kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją dėl Seimo Valstiečių ir žaliųjų frakcijos seniūno Ramūno Karbauskio galimai daromo spaudimo Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai (VTEK) prieš priimant svarbų sprendimą dėl švietimo ir mokslo ministrės Jurgitos Petrauskienės galimai supainiotų viešų ir privačių interesų.
Priminsime, kad viešojoje erdvėje pasirodė informacija, kad, R. Karbauskio teigimu, dėl ministrės J. Petrauskienės sprendimą turėtų priimti jau naujos sudėties VTEK.
„Seimo Valstiečių ir žaliųjų frakcijos seniūno pareiškimai reikalaujant VTEK komisijos narių atsistatydinimo tuo metu, kai pedagogų bendruomenė yra pasipiktinusi švietimo ir mokslo ministrės veikla, ir Ministras Pirmininkas, prieš priimdamas sprendimą dėl jos tolesnės galimybės dirbti, sakė laukiantis VTEK sprendimo, galimai daro spaudimą komisijai dėl palankaus sprendimo jo deleguotai ministrei", - sako kreipimąsi pasirašęs TS-LKD frakcijos seniūno pavaduotojas Jurgis Razma.
Seimo Etikos ir procedūrų komisijos prašoma išaiškinti, ar tokiais savo pasisakymais R. Karbauskis nedarė poveikio VTEK, kad ši priimtų palankų sprendimą jo deleguotai ministrei.

Kontaktams:
Seimo TS-LKD frakcijos