2018-10-19 15:17:47

Biržų rajono viešosios erdvės ruošiamos teigiamiems pokyčiams

Biržų rajono savivaldybės administracija pradėjo įgyvendinti projektą „Biržų kaimo gyvenamųjų vietovių atnaujinimas". Projektas įgyvendinamas pagal  2014–2020 metų Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programą.

Projektui įgyvendinti skirta paramos suma 858.875,81 Eur, iš jų Europos Sąjungos fondų lėšos 789.237,23 Eur ir Lietuvos valstybės biudžeto lėšos 69.638,58 Eur. Savivaldybės indėlis šio projekto įgyvendinimui – 72.909,33 Eur.

Pastaruoju metu rengiamas P. Kalpoko, Liepų ir Alyvų gatvių rekonstravimo, kitų inžinerinių statinių statybos ir Širvėnos ežero pakrantės sutvarkymo Biržų kaime techninis projektas. Projekto veiklas planuojama įgyvendinti iki 2020 m. rugpjūčio 30 d.

Projekto įgyvendinimo metu Biržų kaime bus sutvarkyta Širvėnos ežero pakrantė, naujai įrengiant pliažą, aikštelę-regyklą, pavėsinę, persirengimo kabiną, valčių parkavimą, paplūdimio tinklinio aikštelę, dviračių stovus, šachmatų ir stalo teniso stalus, pėsčiųjų taką, lieptą, suoliukus ir šiukšliadėžes. Taip pat bus išardytas senas pėsčiųjų ir dviračių takas palei Širvėnos ežerą  ir įrengtas naujas pėsčiųjų ir dviračių takas su atokvėpio salelėmis bei apšvietimu iki projekto lėšomis tvarkomos viešosios erdvės prie Širvėnos ežero, pastatytas informacinis stendas. Planuojama įrengti P. Kalpoko gatvės pėsčiųjų ir dviračių taką, Alyvų gatvės šaligatvį ir apšvietimą, atnaujinti Liepų gatvės atkarpą iki Biržų rajono lopšelio-darželio, įrengti vaikų žaidimo aikštelę prie šio lopšelio-darželio.

Pėsčiųjų ir dviračių takų įrengimas P. Kalpoko gatvėje ir palei Širvėnos ežerą užtikrins ne tik vietinių gyventojų saugaus susisiekimo poreikius, bet ir sudarys sąlygas formuotis turizmo maršrutams dviratininkams, aplankant  svarbiausius Biržų kaimo, Biržų miesto, ir aplinkinių gyvenviečių gamtinės aplinkos ir kultūros traukos objektus bei prisidės prie Savivaldybės pėsčiųjų ir dviračių takų tinklo plėtros.

Biržų rajono savivaldybės informacija