2018-11-05 14:01:01

Premjeras: kartu toliau siekiame vieningos Europos stiprinimo

Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis susitiko su Ispanijos Karalystės ambasadoriumi  Lietuvoje Jose Maria Robles Fraga ir aptarė dvišalio bendradarbiavimo raidą, tolesnio politinio dialogo svarbą, ekonominių santykių stiprinimą.

Pasak premjero, galima pasidžiaugti intensyvėjančiais dvišaliais santykiais ir  Lietuva  suinteresuota toliau tęsti politinį dialogą, plėtoti dvišalę prekybą ir investicijas. Pastebėta, kad tarpusavio supratimą ir ryšius tarp žmonių stiprina  kultūriniai bei mokslo mainai.
„Labai vertiname Ispanijos indėlį stiprinant Lietuvos ir viso Baltijos regiono saugumą, ypatingai  dalyvavimą oro policijos misijose Baltijos valstybėse. Svarbu toliau stiprinti ES ir NATO valstybių narių bendradarbiavimą kovojant su hibridinėmis grėsmėmis, derinant mūsų išteklius, keičiantis patirtimi ir geriausia praktika“,- sakė premjeras.
Vyriausybės vadovas akcentavo, kad Rytų partnerystė yra vienas Lietuvos užsienio politikos prioritetų. ES nepripažinimo ir sankcijų politika turi būti išlaikyta tol, kol tęsiasi Rusijos agresija Ukrainoje. Premjeras padėkojo už principingą Ispanijos poziciją šiuo klausimu.
Pabrėžta, kad vienas kertinių Lietuvos užsienio politikos principų – pagarba šalies suverenumui ir teritoriniam vientisumui. Tad Lietuvos Vyriausybė solidarizuojasi su Ispanija dėl Katalonijos klausimo sprendimo.
Taip pat akcentuota, jog ES išlieka gerovės ir saugumo garantu, tad dera bendromis pastangomis siekti tolesnio bendros Europos projekto stiprinimo.