2018-11-05 17:04:45

Tarptautinio Vladimiro Spivakovo labdaros fondo stipendininkai Vilniuje

Puiki „Kalėdinio festivalio“ Lietuvoje tradicija – tarptautinio Vladimiro Spivakovo labdaros fondo stipendininkų, jaunųjų talentų, pristatymas. Šiais metais festivalio organizatoriai kartu su fondu Lietuvai dovanoja jaunųjų talentų, daugelio konkursų laureatų, įžymaus Maskvos pedagogo, pianistės M. Marčenko moksleivių - Valentino Malinino ir Timofejaus Vladimirovo – koncertą, kuris įvyks sausio 18 dieną Šv. Kotrynos bažnyčioje. Programoje  - J. S. Bacho, Ž. F. Ramo, F. Šuberto, S. Rachmaninovo, F. Liszto kūriniai.

Valentinas Malininas – Centrinės muzikos mokyklos prie Maskvos  konservatorijos 10 klasės mokinys,  tarptautinių Vladimiro Spivakovo labdaros fondų „Naujieji vardai“ stipendininkas. Jaunasis muzikantas koncertavo tokiose koncertų salėse, kaip Maskvos konservatorijos Didžioji, Mažoji, Rachmaninovo, Tarptautinių Maskvos muzikos namų, Maskvos P. Čaikovskio, Mariinskio teatro, “Zariadjie” koncertų salės ir kt. Valentinas yra Rusijos ir tarptautinių konkursų laureatas ir diplomantas. Dalyvavo XI tarptautiniame jaunųjų pianistų konkurse “Žingsnis link meistriškumo“ (Sankt-Peterburgas), II tarptautiniame jaunųjų pianistų konkurse "Grand Piano Competition-2018", tarptautiniuose muzikos festivaliuose "Sterne Von morgen" (Austrija), American Fine Arts Festival (Gruzija), Rheingau Musik Festival (Vokietija). 2018 metų rugpjūčio mėn. pianistas sėkmingai praėjo atranką į 62-ą tarptautinį  Ferruccio Busoni konkursą, kuris vyks  2019 metų rugpjūčio mėn. Bolcano konservatorijoje (Italija). Muzikantas taip pat sėkmingai derina fortepijoninę veiklą su kompozitoriaus veikla, yra kūrinių fortepijonui, kameriniui orkestrui autorius, kurie ne kartą užkariavo publikos pripažinimą.
Timofejus Vladimirovas – Maskvos P.Čaikovskio valstybinės konservatorijos pirmo kurso studentas, tarptautinių konkursų laureatas. Pianistas yra Rusijos jaunųjų muzikantų konkurso „Grand Prix“ laimėtojas (Ufa, 2011 m.), X Orenburgo tarptautinio Leopoldo ir Mstislavo Rostropovičių jaunųjų atlikėjų konkurso 1 premijos nugalėtojas (Orenburgas, 2012 m.), II tarptautinio muzikinio internetinio konkurso Tokijuje 1 premijos nugalėtojas, II tarptautinio Vladimiro Krainevo pianistų konkurso Maskvoje „Grand Prix“ nugalėtojas (2017 m.), IV tarptautinio jaunųjų pianistų konkurso „Astana piano passion“ 3 premijos nugalėtojas (Kazachstano Respublika, 2017 m.). V tarptautiniame pianistų konkurse „Rusijos sezonas Jekaterinburge“ (2018 m.) apdovanotas 1 premija ir Kultūros ministerijos specialiuoju prizu „Už artistiškumą“. Timofejus studijuoja ir kompoziciją. Nepaisant jo jaunystės, jis yra XX Atviro respublikinio jaunųjų kompozitorių konkurso (Ufa, 2014 m.), VI Rusijos Askoldo Murovo jaunųjų kompozitorių konkurso (Novosibirskas, 2015 m.), XII Rusijos J.Cholopovo muzikos teorijos, istorijos ir kompozicijos konkurso (Maskva, 2018 m.) 1 premijų nugalėtojas. Pianistas koncertavo daugelio Rusijos miestų geriausiose koncertų salėse: Maskvos P.Čaikovskio valstybinės konservatorijos Didžiojoje, Rachmaninovo, P.Čaikovskio,  „Zariadjie“, Maskvos tarptautinių muzikos namų Svetlanovskio ir kamerinėje, Mariinskio teatro, Sankt Peterburgo filarmonijos mažojoje, Maskvos filarmonijos kamerinėje ir kt.  Taip pat koncertavo užsienyje – Suomijoje, Estijoje, Vokietijoje, Kazachstane. Dalyvavo tarptautiniuose festivaliuose „Rheingau music festival“, „Ars longa“, „Vladimiras Spivakovas kviečia...“, „Šiuolaikinio pianizmo veidai”. Pasirodė su Mariinskio teatro simfoniniu orkestru,  Rusijos nacionaliniu filharmonijos orkestru, Valstybiniu kameriniu orkestru „Maskvos virtuozai“, Baškirijos Respublikos nacionaliniu simfoniniu orkestru, Baškirų operos ir baleto teatro simfoniniu orkestru, Uralo jaunimo simfoniniu orkestru, Pavlo Slobodkino centro kameriniu orkestru, Astana Opera simfoniniu orkestru.

Organizatorius - Slavų tradicinės muzikos mokykla