2018-11-06 10:42:23

Lietuviškam „fintech" startuoliui „Ondato" - „MasterCard" įvertinimas

Šių metų rugsėjį įkurta bendrovė „Ondato" tapo tarptautinio mokėjimų bendrovės „MasterCard" bei investicijų fondo „NFT Ventures" projekto „Lighthouse" finalininke ir kartu su trimis Šiaurės šalių fintech'o bendrovėmis dalyvaus prestižiniame Europos startuolių renginyje „Slush", šiemet gruodžio 4-5 dienomis vyksiančiame Suomijos sostinėje Helsinkyje. „Ondato" kuria biometrika bei dirbtinio intelekto technologijomis paremtus tapatybės nustatymo, identifikavimo, tikrinimo bei analizės sprendimus verslui.

Programos organizatoriai pažymėjo, kad „Ondato" sėkmę lėmė funkcionalus ir realias saugaus identifikavimo ir atitikties užduotis sėkmingai atliekantis sprendimas.

„Ondato" išaugo iš kito lietuviško startuolio - „Finpass" - sukūrusio unikalią identifikacijos ir finansinių ataskaitų bei vertinimo programėlę.

„Ondato" yra logiškas „Finpass" plėtinys - tiek technologijų, tiek klientų požiūriu. Turėdami pakankamai patirties galėjome gilinti ir plėsti biometrijos ir dirbtinio intelekto technologijomis paremtus sprendimus, pritaikytus realiam gyvenimui ir realiems klientams. Todėl mūsų produktas neturi kai kuriems startuoliams būdingo neišbaigtumo problemos - jis jau šiandien yra visiškai funkcionalus sprendimas organizacijoms, turinčioms laikytis KYC, arba „pažink savo klientą", atitikties reikalavimų rinkinio", - pažymėjo „Ondato" vadovas Liudas Kanapienis.

„Ondato" sprendimai pritaikyti klientams, kuriems aktualūs asmens tapatumo nustatymo, tikrinimo, duomenų rinkimo ir analizės, personalizuotų ir pritaikytų pagal poreikius finansinės ataskaitų, finansinių rizikų valdymo, tikrinant asmens tapatybę tarptautinėse duomenų bazėse ar juoduosiuose sąrašuose sprendimai. Tokie sprendimai itin aktualūs taikant tarptautines sankcijas asmenims bei organizacijoms, identifikuojant asmenų sąsajas su politika (PEP). „Ondato" savo paslaugas jau teikia daugiau nei 60 finansų įstaigų.

„Mastercard" ir „NFT Ventures" sukurta ir globojama „Lighthouse Development Program" programa startavo šiemet ir yra skirta finansų rinkoms sprendimus kuriančių startuolių skatinimui. Šiemet trijose programos dirbtuvėse Vilniuje, Stokholme ir Helsinkyje dalyvavo daugiau nei 100 startuolių iš Šiaurės ir Baltijos šalių.

„Ondato" vadovas Liudas Kanapienis.

Daugiau informacijos:

Justė Žegužauskaitė