2018-11-07 13:45:44

Lietuva skyrė lėšų Jungtinių Tautų centriniam greitojo reagavimo fondui

Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerija
     Komunikacijos ir kultūrinės diplomatijos departamentas

J. Tumo-Vaižganto g. 2, LT-01511 Vilnius
Tel. 870 6 52534, 870 6 52414; el. p. media@urm.lt

2018-11-07

Pranešimas spaudai

Lietuva skyrė lėšų Jungtinių Tautų centriniam greitojo reagavimo fondui

Lietuvos užsienio reikalų ministerija skyrė 20 tūkst. eurų Jungtinių Tautų (JT) centriniam greitojo reagavimo fondui (angl. CERF) humanitarinei pagalbai teikti.

Centrinis greitojo reagavimo fondas įsteigtas siekiant, kad JT humanitarinė pagalba nukentėjusiems stichinės nelaimės ar ginkluoto konflikto atveju būtų teikiama operatyviai ir sklandžiai.  CERF užtikrina, kad lėšos per tarptautinių organizacijų tinklą ( JT vaikų fondą (UNICEF), JT pabėgėlių agentūrą (UNHCR), Pasaulio maisto programą (WFP), Pasaulio sveikatos organizaciją (WHO) ir kitas) būtų nukreiptos ten, kur jų labiausiai reikia.

CERF lėšos yra renkamos tik iš savanoriškų įnašų. Pagrindiniai donorai - valstybės narės; prisidėti gali ir privatūs finansuotojai, kiti fondai. Fondo gyvybingumas priklauso nuo valstybių narių ir privačių donorų dosnumo. 2017 metais Lietuva CERF taip pat skyrė 20 tūkst. eurų.

Lietuvos užsienio reikalų ministerija 2018 metais humanitarinei pagalbai Ukrainai, Jemenui, Sirijai, Somaliui, Maliui, Gvatemalai, Palestinos pabėgėliams, Jungtinių Tautų vyriausiojo pabėgėlių reikalų komisaro biurui ir Jungtinių Tautų centriniam greitojo reagavimo fondui iš viso jau skyrė 265 tūkst. eurų.

URM Komunikacijos ir kultūrinės diplomatijos departamentas
Visuomenės informavimo skyrius, tel. 236 2534
Facebook | Twitter | Flickr | Youtube