2018-11-08 11:49:45

Lukiškių aikštėje bus paminėtos Lenkijos nepriklausomybės atkūrimo 100-osios metinės

Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerija
     Komunikacijos ir kultūrinės diplomatijos departamentas

J. Tumo-Vaižganto g. 2, LT-01511 Vilnius
Tel. 870 6 52534, 870 6 52414; el. p. media@urm.lt

2018-11-08

Pranešimas spaudai

Lapkričio 11 dieną 12.00 val. Vilniuje, Lukiškių aikštėje bus iškilmingai iškeltos Lietuvos ir Lenkijos vėliavos. Vėliavų pakėlimo ceremonija skirta Lenkijos Respublikos nepriklausomybės atkūrimo 100-osioms metinėms pažymėti.

Oficialioje ceremonijoje dalyvaus Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis, Lenkijos nepaprastoji ir įgaliotoji ambasadorė Lietuvos Respublikai J.E. Urszula Doroszewska, Seimo Tarpparlamentinių ryšių su Lenkija grupės nariai, Lietuvos kariuomenės LDK Gedimino štabo bataliono garbės sargybos kuopos kariai, Lietuvos visuomenė.

Nepriklausomybės šimtmetį jau paminėjo Suomija - 2017 metų gruodžio 6 dieną, Lietuva - šių metų vasario 16 dieną, Estija - vasario 24 dieną. Latvijos Respublikos paskelbimo 100-osios metinės bus minimos 2018 metų lapkričio 18 dieną.

Lietuvos Vyriausybės sprendimu tomis dienomis Lietuvos valstybės ir savivaldybių institucijoms ir įstaigoms, o taip pat kitiems fiziniams ir juridiniams asmenims pasiūlyta iškelti Lietuvos valstybės ir esant galimybei - nepriklausomybės šimtmetį švenčiančios valstybės vėliavą.

Vasario 16 dieną Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį įvairiais būdais pažymėjo visos minėtos šalys.

URM Komunikacijos ir kultūrinės diplomatijos departamentas
Visuomenės informavimo skyrius, tel. 236 2534
Facebook | Twitter | Flickr | Youtube