2018-11-09 13:37:25

Nauja laisvalaikio erdvė Rokiškio mieste - skirtingoms kartoms būti drauge

Rokiškėnai turi naują funkcionalią laisvalaikio erdvę po atviru dangumi, kurioje įvairaus amžiaus miesto gyventojai ir svečiai gali drauge leisti laisvalaikį. Rokiškio bendruomenės „Velykalnis" projektas „100-mečio kartos" pavasarį laimėjo lietuviško prekybos tinklo „Maximos" inicijuotos programos „Mes - bendruomenė" konkursą ir gavo 12 tūkst. eurų finansavimą. Šiandien laisvalaikio erdvė buria draugėn įvairaus amžiaus rokiškėnus ir miesto svečius.
„Džiaugiamės, jog „Velykalnio" bendruomenės projektas „100-mečio kartos" puikiai išpildo šiųmetį programos „Mes - bendruomenė" siekį - mažina atskirtį ir skatina dialogą tarp skirtingų kartų. Programą tęsime ir ateinančiais metais - matome prasmę dalintis savo laimėjimais su bendruomenėmis, padėti kurti draugišką kaimynystę, kurioje kiekvienas jaustųsi laukiamas ir reikalingas", - sako Kristina Meidė, „Maximos" generalinė direktorė.
Laimėję „Mes - bendruomenė" iniciatyvų konkursą „Velykalnio" nariai galėjo įgyvendinti ilgai puoselėtą svajonę - įkurti laisvalaikio zoną miesto gyventojams ir svečiams. Projekto autoriai išvalė bei suformavo paplūdimį, įrengė tinklinio zoną, pasirūpino vandens dviračiais. Taip pat pastatė vaikų žaidimų aikštelę, sūpynes, batutą, smėlio dėžę, suoliukus, rampas, treniruoklius bei stovus dviračiams. „Sutvarkytas parkas suartino visą Rokiškio miesto bendruomenę - nuo šiol čia laisvalaikį leidžia tiek maži, tiek dideli", - teigia bendruomenės vadovas Stasys Mekšėnas.
Pasak S. Mekšėno, gera matyti, jog Rokiškio gyventojai aktyviai leidžia laiką naujoje laisvalaikio zonoje. Didžiulė žaidimų aikštelė pritraukia vaikus, o vyresnieji rokiškėnai renkasi vandens dviračius ar ramius pasivaikščiojimus sutvarkytoje zonoje palei ežerą.
Rokiškio gyventojai tikisi, kad būtent ši zona taps prioritetine miesto erdve, kasmet pasipildančia nauja infrastruktūra bei naujomis laisvalaikio galimybėmis bendruomenės nariams. Kitais metais Rokiškis taps Lietuvos kultūros sostine, todėl jau dabar naujajame parke numatyta gausybė renginių. Rokiškėnai tikisi, kad miesto svečiai, aplankę žymųjį Rokiškio dvarą, nepraleis progos užsukti ir į naują „100-mečio kartų"  laisvalaikio erdvę po atviru dangumi.
Apie bendrovę „Maxima"
Tradicinės lietuviško prekybos tinklo „Maxima" stiprybės - mažos kainos ir platus, ypač lietuviškų prekių, pasirinkimas. Tinklą valdanti bendrovė „Maxima LT" yra didžiausia lietuviško kapitalo įmonė, viena didžiausių mokesčių mokėtojų bei didžiausia darbo vietų kūrėja šalyje. Šiuo metu Lietuvoje veikia beveik pustrečio šimto „Maximos" parduotuvių, kuriose dirba apie 15 tūkst. darbuotojų ir kasdien apsilanko daugiau nei 550 tūkst. klientų.

Pagarbiai / Best regards,
Evelina Bankauskienė