2018-11-30 10:01:46

Antrus metus iš eilės prestižinis finansų leidinys „The Banker“ geriausiu Lietuvoje pripažino SEB banką

Pranešimas žiniasklaidai

2018 m. lapkričio 30 d., Vilnius

Tarptautinio finansų leidinio „The Banker“ kasmet rengiamuose geriausio banko rinkimuose SEB bankas šiemet buvo pripažintas geriausiu Lietuvoje. Šį titulą SEB bankas pelno antrus metus iš eilės, leidinio ekspertams įvertinus tiek banko veiklos rezultatus, tiek inovatyvumą ir gebėjimą prisitaikyti prie nuolat besikeičiančių klientų poreikių.

„Būti šiuolaikiniu banku reiškia gerokai daugiau nei veiksmingai tenkinti šiandieninių klientų poreikius. SEB bankas siekia būti šalia savo klientų, teikti jiems paslaugas ten ir tokiais būdais, kokie klientams patogiausi. Todėl nuolat tobuliname savo paslaugas ir kuriame inovatyvius sprendimus įvairiose veiklos srityse. Taigi antrąkart iš eilės pelnytas tarptautinis apdovanojimas liudija, kad esame teisingame kelyje. Tai solidus visos SEB banko komandos veiklos pripažinimas“, − sako SEB banko prezidentas Raimondas Kvedaras.

Šiemet Vilniuje SEB bankas atidarė Inovacijų centrą – bendradarbystės ir inovacijų kūrimo erdvę finansinių ir kitų inovatyvių technologijų entuziastams, startuoliams bei sparčiai augti siekiančių mažų ir vidutinių įmonių atstovams. Daugiau negu 300 kv. metrų erdvėje įrengtos vietos darbui, susitikimams ir renginiams. Tokia iniciatyva SEB bankas siekia skatinti greitesnį Lietuvos ekonomikos augimą, kurdamas aplinką, kurioje verslūs žmonės dalinasi savo idėjomis ir jas įgyvendina.

Leidinio „The Banker“ ekspertai įvertino ir SEB banko diegiamus bei vysto šiuolaikiškus sprendimus, didinančius banko paslaugų prieinamumą ir patogumą klientams. Vienas tokių sprendimų – SEB banko nuotolinės vaizdo konsultacijos, teikiamos realiu laiku internete. Per tris šių metų ketvirčius klientams suteikta bemaž 4 tūkstančiai tokių konsultacijų.

Šia ir kitomis šiuolaikiškomis paslaugomis, tokiomis kaip pernai pristatyta atnaujinta mobiliosios programėlės versija, SEB bankas diegia „Banko namuose“ veiklos koncepciją, sudarydamas kuo daugiau galimybių klientams visomis reikalingomis paslaugomis naudotis tiesiai iš namų.

Skirdamas šį apdovanojimą „The Banker“ taip pat atsižvelgia į banko sandorių apyvartą, rinkos dalį, siūlomas paslaugas ir jų kokybę, klientų vertinimus ir inovacijų diegimo pažangą.

„The Banker“ apdovanojimą kaip geriausias bankas Lietuvoje SEB bankas yra pelnęs ir keletą kartų ankstesniais metais.

SEB bankas geriausiu banku šiemet taip pat pripažintas Latvijoje ir Estijoje.

Vieno įtakingiausio pasaulyje finansų leidinio „The Financial Times“ nuo 1926 metų leidžiamas „The Banker“ žurnalas yra specializuotas pasaulio bankų veiklą nagrinėjantis leidinys. Kasmet „The Banker“ surenka duomenis apie pasaulio šalių bankus, analizuoja jų rezultatus ir pateikia geriausiai vertinamų pasaulio bankų sąrašą. Geriausio banko titulas suteikiamas vienam bankui kiekvienoje šalyje.

Daugiau informacijos: Jovita Bazevičiūtė, SEB banko komunikacijos projektų vadovė, tel. +370 5 268 1297, mob. +370 620 887 51, jovita.bazeviciute@seb.lt

SEB yra pirmaujanti Šiaurės šalių finansinių paslaugų grupė. Esame įsitikinę, kad versliai mąstantys žmonės ir inovatyvios įmonės yra itin svarbūs kuriant geresnį pasaulį. Esame tam, kad ir gerais, ir blogais laikais jiems padėtume įgyvendinti jų siekius ir prisidėtume prie jų sėkmės. Švedijoje ir Baltijos šalyse SEB konsultuoja klientus finansų klausimais ir teikia jiems universalias finansines paslaugas. SEB grupei priklausančių bankų Danijoje, Suomijoje, Norvegijoje ir Vokietijoje pagrindinės veiklos sritys yra verslo ir investicinės bankininkystės paslaugos verslo klientams ir institucijoms. SEB padaliniai veikia 20 pasaulio šalių. SEB grupėje dirba apie 15 tūkst. darbuotojų. Išsamiau apie SEB skaitykite www.sebgroup.com