2018-12-04 13:56:21

Diena su Seimo nariu - turintiems klausos negalią

2018 m. gruodžio 5 d. LR Seime kasmetinė akcija - ,,Seimas gyvai: viena diena su LR Seimo nariu". Seimo narės, socialdemokratės inicijuota Lietuvos kurčiųjų draugijos ir Lietuvos jaunimo kurčiųjų asociacijos dalyvio diena su Seimo nariu.
R. Popovienės teigimu, per tokias akcijas skatinama spręsti klausos negalią turinčių asmenų integracijos į visuomenę problemas ir  siekiame atkreipti didesnį bendruomenės, taip pat ir politikų dėmesį, dėti didesnes pastangas siekiant lygių teisių kurtiesiems.
„Tokia praktika įdomi ir naudinga abiems pusėms - vieni pamato iš arti politiko darbą, turi progų paklausti, pamatyti, pasijusti lygiaverčiais visuomenės nariais. Tuo tarpu Seimo nariai pamato, su kokiomis problemomis susiduria nematomą - klausos - negalią turintis žmogus. Įsitikina, kaip jiems reikia gestų kalbos vertėjų, kad jų trūksta, pamato ir  išgirsta daugybę kitų problemų. Po tokios praktikos klausos negalią turintieji gali pateikti ir pateikia savo pasiūlymų, dažnai susijusių su neįgalių žmonių gyvenimo gerinimo klausimais," - sako socialdemokratė.

2018 m. gruodžio 5 d. 9.30 val. LR Seimo (II rūmai) Spaudos konferencijų salėje vyks Seimo narės Ramintos Popovienės  spaudos konferencija „Diena su Seimo nariu".

Išsamesnė informacija žiniasklaidai:
Irmina Frolova-Milašienė