2018-12-04 14:28:55

LVŽS ragina užtikrinti ugdymo procesą visose mokyklose ir kviečia aktyviau veikti vietos savivaldybes, mokyklų direktorius

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga dėkoja atsakingai dirbantiems mokyklų administracijų vadovams, kurie streiko metu imasi priemonių ir užtikrina nepertraukiamą ugdymo eigą visiems moksleiviams. Kartu raginami nedelsti ir kitų mokyklų direktoriai bei savivaldybių administracijos - ieškoti pakaitinių mokytojų arba paskirstyti moksleivius dirbantiems mokytojams, galimai net kitose ugdymo įstaigose.

„Mokyklos administracijos turi visas galias ir išteklius ieškoti sprendimų - tai leidžia teisės aktai, tam turimas finansavimas, todėl tik nuo konkrečios mokyklos vadovų priklauso, kaip yra užtikrinamas moksleivių ugdymo proceso nepertraukiamumas. Streikui tęsiantis jau ketvirtą savaitę būtent vietos savivaldybei ir mokyklų administracijai tenka didžiausia atsakomybė, kad pedagogų streikas nežlugdytų ugdymo planų", - sakė LVŽS pirmininkas Ramūnas Karbauskis.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga sulaukia ne tik tėvų skundų, jog šiuo metu nevyksta pamokos ir tėvai priversti samdyti korepetitorius, bet ir gyventojų patarimų bei pagyrimų dėl gerosios praktikos pavyzdžių, kai aktyviai veikiantys mokyklų direktoriai sugeba išvengti žalos moksleivių ugdymo procesui. Pavyzdžiui, Šiaulių rajono Pavenčių mokykloje streikuoja 7 mokytojai, tačiau mokymo procesas nenutrūko, trūkstamą krūvį dengia dirbantys pedagogai.

Kitoje, Meškuičių gimnazijoje, streikuojančius 2 mokytojus taip pat pavaduoja kolegos.

Daugiau informacijos:

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis, tel. (8~682) 55688.