2018-12-06 11:22:32

El. dokumentus „Luminor" pasirašys per „Dokobit"

Pranešimas žiniasklaidai
2018 m. gruodžio 6 d.

El. dokumentus „Luminor" pasirašys per „Dokobit"

El. parašo ir el. identifikacijos sprendimų teikėjas „Dokobit" pradeda teikti paslaugas „Luminor" bankui visose Baltijos šalyse. Bankas naudosis el. dokumentų pasirašymo portalu, siekdamas savo kasdienėje veikloje sumažinti popierinių dokumentų kiekį, juos pakeisdamas elektroniniais.

„Išmanios bankininkystės sprendimai keliasi į visas „Luminor" veiklos sritis, taip pat ir į dokumentų pasirašymo bei tvarkymo procesą. Esame įsitikinę, kad šie pokyčiai leis mums dar efektyviau bendradarbiauti su partneriais ir klientais, nes platforma leidžia paprastai ir patogiai pasirašyti, tvarkyti ir su keletu šalių suderinti didelį kiekį dokumentų. Mums taip pat itin svarbu, kad sprendimas visiškai atitinka BDAR ir eIDAS reglamentų nuostatas", - sako Hendrik Rannamets, „Luminor" dokumentų valdymo skyrių Baltijos šalyse vadovas.

Per „Dokobit" portalą numatoma pasirašyti pirkimų sutartis su tiekėjais bei klientų kreditavimo dokumentus. Pasak H. Rannamets, tikimasi, kad dokumentų pasirašymas el. parašu padės sutaupyti kaštų, laiko ir užtikrinti efektyvų bendradarbiavimą tiek banko viduje, tiek su išorės šalimis.

„Dokobit" paslaugomis gali naudotis lietuviai, latviai, estai, islandai, belgai ir suomiai, turintys m. parašą, el. parašą asmens tapatybės kortelėje ar USB laikmenoje, taip pat „Smart-ID" programėlę. El. parašas prilygsta fiziniam parašui rašytiniuose dokumentuose. Tarp „Dokobit" klientų - ir tokios įmonės kaip „Telia", „Šiaulių bankas", „SEB" ir kt.

Apie „Dokobit"

„Dokobit" yra didžiausias Baltijos šalyse el. parašu paremtas dokumentų formavimo, pasirašymo ir asmens identifikavimo bei autorizavimo sprendimas. Be el. dokumentų pasirašymo portalo „Dokobit" taip pat teikia el. pasirašymo ir el. tapatybės patvirtinimo programinę įrangą, skirtą organizacijoms, norinčioms el. parašo sprendimus integruoti į jų jau naudojamas sistemas. Sprendimu gali naudotis Lietuvos, Latvijos, Estijos, Islandijos, Belgijos, Suomijos, Ispanijos ir Portugalijos piliečiai, turintys šių šalių asmens tapatybės korteles arba mobilųjį parašą.