2018-12-06 12:49:59

Liberalų sąjūdžio frakcijos posėdyje S. Skvernelis kalbėjo apie konservatorių neva organizuojamą valstybės perversmą

LIETUVOS RESPUBLIKOS SEIMO
LIBERALŲ SĄJŪDŽIO FRAKCIJA
Gedimino pr. 53, LT-01109 Vilnius    Tel. (8~5) 239 63 51     Faksas (8~5) 239 63 48

Pranešimas žiniasklaidai                             2018 12 06

Šios savaitės pradžioje Seimo liberalai kvietė Ministrą Pirmininką Saulių Skvernelį atvykti į frakcijos posėdį pasikalbėti apie valstybės biudžetą, mokytojų situaciją, tačiau premjero sekretoriatas informavo, kad Vyriausybės vadovo darbotvarkė - užimta. Vis tik šįryt Ministras Pirmininkas kartu su Finansų ministru Viliumi Šapoka atvyko į Liberalų sąjūdžio frakciją.

„Mūsų susitikimo tikslas buvo aptarti kitų metų biudžetą, tačiau didžiąją laiko dalį premjeras skyrė kalbai apie galimą konservatorių sąmokslą. Išgirdome kai kuriuos atsakymus dėl 2019 metų biudžeto, visgi, mūsų manymu, mums ypač svarbiai švietimo sričiai skiriamas nepakankamas dėmesys, ", - piktinasi V. Čmilytė-Nielsen.

Atvykęs į posėdį Ministras Pirmininkas kalbėjo apie buvusį slaptą, bet Vyriausybės neva jau žinomą konservatorių planą nuversti teisėtai išrinktą valdžią. Premjero pasisakymo vaizdo įrašą galima rasti čia.

„Turime schematiką nuo ko tai prasidėjo, galėsime pateikti visuomenei. <...> Tai yra vienintelis būdas ir noras sukelti tokį chaosą.  Tai, kas daroma yra nuoseklus planas „Ne tie laimėjo". Galiu įvardyti, tai yra konservatorių partijos noras pagal tą nutekintą planą ir schemą. Galiu parodyti veiksmų planą, kaip yra sudėliota", - neabejoja S. Skvernelis.

Mokytojų streikas yra konservatorių planas pakeisti valdžią, mano premjeras
Kalbėdamas apie mokytojų streiką Vyriausybės vadovas pyko, kad jis vyksta „be tvarkos" ir nuoseklių reikalavimų. Politiko įsitikinimu - tai yra konservatorių plano nuversti teisėtai išrinktą planą dalis, o situacija bus sprendžiama užkardant kelią tokiems protestams, tai yra - sustiprinant valstybinių pastatų apsaugą.

„Jei bus sustabdyta reforma, atsiras mokesčių judėjimas. Jei tokio chaoso tikslas yra pakeisti šalyje teisėtai išrinktą valdžią - tą tikslą reikėtų ir įvardyti. Tai, kas yra įvykdyta Švietimo ir mokslo ministerijoje - pažeistas Susirinkimų įstatymas. Valstybė tikrai sustiprins visur valstybės objektų apsaugą, pareikalaus griežtai laikytis įstatymų, laikytis numatytų atstumų", - policines priemones akcentuoja Ministras Pirmininkas.

„Tai, kas vyks sekmadienį - mitingas ar protestas. Organizuoja ne profsąjungos, o ponas Tapinas, kuris dabar tampa nebe žurnalistu, o politiku. Profesinės sąjungos yra įtrauktos į politiką", - taip protesto akciją „Paskutinis skambutis", kuriai palaikymą vieningai skelbia daugiau kaip 40 Lietuvos profesinių sąjungų, vertina Vyriausybės vadovas.

Ministras Pirmininkas liberalus tikino, kad yra deramasi su mokytojais, kalbamasi su profesinėmis sąjungomis. „Kas nenori girdėti, tas negirdi", - mokytojų streiką kritikuoja S. Skvernelis.

Kontaktinis asmuo:
Viktorija Čmilytė-Nielsen