2018-12-06 19:49:00

L. Linkevičius aptarė žurnalistų saugumą su ESBO atstovu žiniasklaidos laisvei H. D←siru

Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerija

Komunikacijos ir kultūrinės diplomatijos departamentas

J. Tumo-Vaižganto g. 2, LT-01511 Vilnius

Tel. 870 6 52534, 870 6 52414; el. p. media@urm.lt

2018-12-06

Pranešimas spaudai

Gruodžio 6 dieną užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) Ministrų Tarybos susitikimo paraštėse susitiko su ESBO atstovu žiniasklaidos laisvei Harlemu D←siru.

Susitikimo metu buvo išsakyta Lietuvos parama atstovo veiklai,  aptartos melagingos informacijos keliamos problemos ir jų sprendimo būdai, ypač susiję su visuomenės įtraukimu. H. D←siras dėkojo Lietuvai už įsitraukimą ginant žiniasklaidos laisvę, ypač už ESBO neformalios žurnalistų saugumo draugų grupės inicijavimą.

Ministras ir ESBO atstovas žiniasklaidos laisvei aptarė tarptautinius visuomeninio transliuotojo standartus ir priežiūros institucijos nepriklausomumo kriterijus. Atstovas pažadėjo pasidalinti tarptautinės gerosios praktikos pavyzdžiais. Organizacijai žinoma situacija Lietuvoje, susijusi su visuomeniniu transliuotoju, ji atidžiai stebi, kad žiniasklaida veiktų nepriklausomai ir būtų  apsaugota nuo politinės įtakos.

H. D←siras paminėjo, kad 2019 metais jo biuras pristatys trečiąjį ESBO žurnalistų saugumo gairių leidimą. Šios gairės pirmą kartą parengtos Lietuvos pirmininkavimo ESBO metu 2011 metais.

URM Komunikacijos ir kultūrinės diplomatijos departamentas

Visuomenės informavimo skyrius, tel. 236 2534

Facebook | Twitter | Flickr | Youtube