2019-01-09 13:47:41

Šalies vadovė priėmė Turkijos ambasadoriaus skiriamuosius raštus

2019-01-09

Trečiadienis, sausio 9 d. (Vilnius). Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė priėmė Turkijos ambasadoriaus G￶khano Turano skiriamuosius raštus.

Susitikime su naujuoju ambasadoriumi šalies vadovė kalbėjo apie Lietuvos ir Turkijos dvišalius bei regiono santykius, bendradarbiavimą Šiaurės Atlanto sutarties organizacijoje, augančius verslo ir turizmo ryšius.

Prezidentė pabrėžė, kad Lietuva vertina Turkijos pastangas saugant Europos išorines sienas ir kovojant su terorizmu. Svarbu, jog padidintos NATO kovos su terorizmu priemonės suteikia progą stiprinti bendrus Aljanso partnerių gebėjimus.

Šnekant apie santykius su Europos Sąjunga, aptartas ES ir Turkijos susitarimas dėl migracijos bei pastangos sustabdyti nelegalius srautus, taip pat dalinimasis ES patirtimi Dvynių programoje sienų kontrolės ir administracinių teismų klausimais.

Pasak Prezidentės, dvišaliai Lietuvos ir Turkijos santykiai klesti - prekyba išaugo 60 proc., o Turkija išlieka populiariausia kryptimi turistams iš Lietuvos.

Tai pirmasis diplomato paskyrimas ambasadoriumi. G. Turanas darbą Užsienio reikalų ministerijoje pradėjo 1992 m., dirbo ambasadose Kazachstane, Vokietijoje, Rusijoje, Ukrainoje, Varšuvoje. Prieš paskyrimą ėjo URM Centrinės Azijos ir Pietų Kaukazo departamento direktoriaus pavaduotojo pareigas. Ambasadorius kalba angliškai, vokiškai ir rusiškai.
Prezidentės spaudos tarnyba