2019-01-09 16:46:18

Ministerija primena, kad esant -20, į mokyklą gali neiti 1-5 klasių mokiniai

LIETUVOS RESPUBLIKOS ŠVIETIMO, MOKSLO IR SPORTO MINISTERIJA

KOMUNIKACIJOS SKYRIUS

Juridinių asmenų registras, kodas 188603091, A.Volano g. 2/7, LT-01516 Vilnius, tel.: (8 5) 219 1225,

(8 5) 261 2077, faks. (8 5) 261 2077, el. p. smmin@smm.lt , http://www.smm.lt,

atsisk. sąsk. Nr. LT30 7300 0100 0245 7205 AB „Swedbankas", kodas 73000

_______________________________________________________________________________________________________________

ŽINIASKLAIDAI                                    2019 -01-09   Nr. 7.1.14-VI-03

Artėjant šalčiams, Švietimo, mokslo ir sporto ministerija primena, kad oro temperatūrai nukritus iki 20 laipsnių šalčio ar žemiau, į mokyklą gali neiti pradinukai ir 5 klasių mokiniai. Jeigu oro temperatūra yra 25 laipsniai žemiau nulio, į mokyklą gali neiti ir kitų klasių mokiniai. Apribojimai dėl šalčio negalioja ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigoms. Į darželius vaikus pristato tėvai, todėl, kai šalta, jie turi pasirūpinti saugiu vaikų atvykimu.

Visos mokyklos dirba ir priima vaikus esant bet kokiai temperatūrai. Jeigu į mokyklą atvyksta vienas ar keli mokiniai, jiems organizuojami užsiėmimai. Tad jeigu mokiniai gyvena netoli mokyklos arba juos į mokyklą atveža tėvai, patariama jiems dalyvauti pamokose. Pėsčiomis ar viešuoju transportu į mokyklą per šalčius rekomenduojama nevykti.

Ruošiantis į mokyklą, būtina atkreipti dėmesį ne tik į faktinę, bet ir jutiminę oro temperatūrą konkrečioje vietovėje, įvertinti vėjo žvarbumą.

Kaip nustatoma Bendruosiuose ugdymo planuose, mokiniams, neatvykusiems į mokyklą dėl šalčio, mokymuisi reikalinga medžiaga skelbiama mokyklų interneto svetainėse ir elektroniniuose dienynuose, konsultacijas teikia mokytojai nuotoliniu būdu. Šios dienos yra įskaičiuojamos į ugdymo dienų skaičių, tad ir neatvykusiems mokiniams atidirbti vėliau nereikia.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos

Komunikacijos skyrius

Tel. (8 5) 219 1197