2019-01-10 11:25:01

Permokas už įvairias paslaugas į namus neša tik sukčiai

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato komunikacijos skyrius
    Adresas:Aušros al. 19
LT-76299 Šiauliai
LIETUVA    Tel. (8 41) 39 75 10, mob. 8 698 85199
El. paštas siauliuvpk@policija.lt

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pasitikėjimo telefonas - (8 41) 39 73 97

2019-01-10

Permokas už įvairias paslaugas  į namus neša tik sukčiai

Netikėkite pas jus į namus atėjusiais nepažįstamais asmenimis, kurie prisistato vandenų, dujų ar elektros ūkio atstovais ar socialiniai darbuotojais ir  išreiškia norą grąžinti jums permoką už suteiktas paslaugas. Nė viena oficiali institucija piniginių operacijų klientų namuose neatlieka. Jei iš tikrųjų jums priklauso  permokos grąžinimas, jūs būsite pakviesti į  paslaugos teikėjos  būstinę ir ten išspręsite visus finansinius reikalus. Jei pinigus kažkas atneša į namus, žinokite - tai negeri žmonės, kurie pasinaudoję jūsų  patiklumu, savo vizito  metu  jus apvogs.
    Sausio 9-ąją Šiauliuose pas 82 metų šiaulietę  pasibeldusios dvi moterys prisistatė esančios iš ESO ir norinčios grąžinti 50 eurų permoką už elektros energiją. Kaip įprasta tokioje sukčiavimo schemoje, atėjusios moterys išsitraukė didelio nominalo banknotą  - 100 eurų, ir paprašė namo šeimininkės grąžos. Kol moteris  tarp  spintoje saugomų santaupų rinko grąžą,  atėjusiosios nužiūrėjo pinigų slaptavietę. Po to viena jų atitraukė senolės dėmesį, o kita iš slaptavietės pagrobė 1595 eurus. Išėjus moterims, šiaulietė greit pastebėjo vagystę ir  kreipėsi į policiją.
    Operatyviai pradėję įtariamųjų paiešką, po poros valandų pareigūnai sulaukė informacijos, kad analogiškai buvo apvogta 81-nerių metų Radviliškio rajono gyventoja. Ji, tikėdamasi susigrąžinti 50 eurų permoką už elektros energiją,  neteko 600 eurų savo santaupų.

Atstovė spaudai Gailutė Smagriūnienė