2019-01-10 14:42:33

eimo LSDD frakcijos seniūno A. Palionio pranešimas:

2019 m. sausio 10 d. pranešimas žiniasklaidai

Seimo LSDD frakcijos seniūno A. Palionio pranešimas: „Apdovanoti Seimo nario Andriaus Palionio globojamo konkurso „Juosta mano Lietuvai" laureatai"

Sausio 10 d. Seimo Lietuvos socialdemokratų darbo (LSDD) frakcijos salėje vyko konkurso „Juosta mano Lietuvai", globojamo Seimo nario Andriaus Palionio, laureatų apdovanojimai.
Savo rankomis išaustas, nupintas ar nuvytas juostas su tautiniais motyvais Lietuvai ir visiems mums pasigerėti dovanojo gyventojai iš visos Lietuvos. Konkurse apdovanoti devyni laureatai.
Viešosios įstaigos „Kapolė" direktorė Sonata Švabauskienė, organizavusi tautinių juostų konkursą, džiaugėsi, kad tarp laureatų yra ne tik moterų, bet ir vienas vyras. Juostų autorių amžius labai įvairus. Jauniausiai laureatei iš Ukmergės - 16 metų.
„Tai yra jau antrasis mūsų organizuojamas konkursas iš ciklo, skirto Lietuvos Nepriklausomybės šimtmečiui paminėti. Pernai Seimo rūmuose vyko riešinių konkursas, šiemet organizavome „Juosta mano Lietuvai" tautinės juostos konkursą. Konkurse dalyvavo žmonės iš visos Lietuvos, ir jie ne būtinai tautodailininkai", - sako S. Švabauskienė. Šiemet konkurse dalyvavo apie 30 darbų.
Seimo narys Andrius Palionis sveikina tokį organizacijos „Kapolė" iniciatyvumą ir džiaugiasi konkurso dalyvių aktyvumu. „Tai yra apčiuopiama dovana Lietuvai. Šie žmonės yra ta grandis, kuri išlaiko mūsų tradicijas, iš kartos į kartą gali perduoti jas, juk tautinės juostos - ir šiandien yra ne tik puošmena, bet ir lietuviškumo simbolis. Nepamirškime jo puoselėti", - sako LSDD frakcijos seniūnas.

Daugiau informacijos:
Seimo LSDD frakcijos atstovė