2019-01-11 09:48:54

Laisvės gynėjų dieną Nepriklausomybės aikštėje bus iškelta Valstybės vėliava

2019 m. sausio 11 d. pranešimas žiniasklaidai

Laisvės gynėjų dieną Nepriklausomybės aikštėje bus iškelta Valstybės vėliava

Sausio 13 d., sekmadienį, 12 val. sostinės Nepriklausomybės aikštėje prie Seimo rūmų įvyks iškilminga Lietuvos valstybės vėliavos pakėlimo ceremonija, skirta Laisvės gynėjų dienos 28-osioms metinėms paminėti.
Vėliavos pakėlimo ceremonijoje kalbą sakys Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis.
Visų žuvusiųjų už Lietuvos laisvę ir nepriklausomybę atminimas bus pagerbtas tylos minute, nuaidės trys pagarbos salvės, kurias atliks Lietuvos kariuomenės Garbės sargybos kuopos kariai.
Ceremonijoje dalyvaus Lietuvos Respublikos vadovai, Seimo ir Vyriausybės nariai, Nepriklausomybės Akto signatarai, Lietuvos kariuomenės vadovybė, užsienio šalių diplomatinio korpuso atstovai, Vilniaus miesto ir rajono vadovai, visuomeninių organizacijų atstovai, sostinės svečiai ir vilniečiai. Taip pat į ceremoniją atvyks Lietuvos valstybės gynėjai ir žuvusiųjų už Lietuvos laisvę artimieji.
Valstybės vėliavos pakėlimo ceremoniją vykdys Lietuvos kariuomenės Garbės sargybos kuopa ir Kariuomenės orkestras.

Valstybės vėliavos pakėlimo ceremonija bus tiesiogiai transliuojama per LRT televiziją ir Seimo Facebook paskyroje.

Daugiau informacijos apie Laisvės gynėjų dienos minėjimo renginius

Parengė
Informacijos ir komunikacijos departamento
Ryšių su visuomene skyriaus vyriausiasis patarėjas