2019-01-11 13:51:14

Antroji šių metų savaitė nusinešė 3 žmonių gyvybes

2019 01 11

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja: per savaitę (sausio 4-10 d.), penktadienį-ketvirtadienį, pirminiais duomenimis, įvyko 48 eismo įvykiai, kuriuose nukentėjo žmonės. Žuvo 3 eismo dalyviai (2 moterys, 1 vyras), jų amžiaus vidurkis - 38-eri metai. Tarp žuvusiųjų: 1 vairuotojas, 1 keleivis, 1 pėsčiasis (pėsčiųjų perėjoje). Sužeisti 64 žmonės, iš jų - 10 nepilnamečių (6 keleiviai, 4 pėstieji, 3 jų - pėsčiųjų perėjose). Tarp nukentėjusiųjų: 27 vairuotojai, 25 keleiviai, 12 pėsčiųjų. Dėl neblaivių vairuotojų kaltės, pirminiais duomenimis, įvyko 1 eismo įvykis, sužeisti 2 žmonės.

Palyginti šios savaitės avaringumo statistiką su praėjusių metų ta pačia savaite, pirminiais duomenimis, įvyko 9 eismo įvykiais mažiau, žmonių žuvo 2 mažiau, sužeista 9 daugiau.

2018 m. sausio 4-10 d. mūsų šalies keliuose įvyko 57 eismo įvykiai, 5 žmonės žuvo, 55 buvo sužeisti.

Sausio 4-10 d. eismo įvykiai, kuriuose žuvo žmonės:

Sausio 4 d. - žuvo 2 žmonės (vairuotojas ir keleivis).

Apie 22.49 val. Šakių rajone, Gerdžių kaimo teritorijoje, kelyje Kaunas-Zapyškis-Šakiai, automobilis „VW Golf", 33 metų moters, esant apsnigtai kelio dangai, tiesiame ruože, įvažiavo į priešpriešinio eismo juostą, kur susidūrė su važiavusiu automobiliu „SAAB 9-5". Įvykio metu žuvo pirmojo automobilio vairuotoja ir jos sutuoktinis, 30 metų vyras, sunkius sužeidimus patyrė kartu važiavusi 15 metų paauglė (paguldyta į ligoninę). Taip pat sužeisti 4 žmonės, važiavę automobiliu „SAAB": 48 metų vairuotojas, jo 47 metų žmona ir vaikai, 20-metis vaikinas ir 15 metų mergaitė. Visi jie nuvežti į ligoninę.

Sausio 7 d. - žuvo 1 žmogus (pėsčiasis).

Apie 10.47 val. Panevėžyje, Klaipėdos ir Vakarinės gatvių sankryžoje (danga apsnigta), reguliuojamoje šviesoforu, 59 metų vyras, vairuodamas UAB „Tolimojo keleivinio transporto kompanija" priklausantį autobusą „SETRA S 315", važiavusį maršrutu Vilnius-Joniškis, degant raudonam šviesoforo signalui įvažiavo į sankryžą ir kliudė pėsčiųjų perėja ėjusią pėsčiąją. 50 metų moteris žuvo.

Pagrindinės savaitės eismo įvykių priežastys (pirminiais duomenimis):

Saugaus važiavimo greičio nepasirinkimas, nuvažiavimas nuo kelio - 14 atvejų.

Įvažiavimas į priešpriešinio eismo juostą, lenkimo taisyklių pažeidimai - 11 atvejų.

Reikalavimo duoti kelią važiavimo pirmenybę turinčiai transporto priemonei nevykdymas, susidūrimai sukant į kairę - 11 atvejų.

Saugaus atstumo nesilaikymas, atsitrenkimas į priekyje važiuojančią transporto priemonę - 8 atvejai.

Vairuotojų pareigų pėstiesiems nevykdymas, neprtaleidimas pėsčiųjų perėjose - 6 atvejai.

Pėsčiųjų padaryti pažeidimai (važiuojamosios kelio dalies perėjimas ten, kur draudžiama, neturėjimas šviesą atspindinčių elementų tamsiuoju paros metu) - 5 atvejai.

Šiais metais (iki sausio 10 d. imtinai) Lietuvoje eismo įvykiuose žuvo 6 žmonės, t. y. 3 (arba 33,3 proc.) mažiau negu pernai per tą patį laikotarpį. Žuvo 3 keleiviai (1 nepilnametis), 2 vairuotojai, 1 pėsčioji (pėsčiųjų perėjoje).

Informuojame, kad  sausio 14-19 dienomis policijos pareigūnai šalies keliuosevykdys transporto priemonių leistino važiavimo greičio, o taip pat saugaus važiavimo, manevravimo, lenkimo, važiavimo per sankryžas, pavojingo ir chuliganiško vairavimo tikslines prevencines eismo dalyvių kontrolės priemones.