2019-01-12 13:25:47

Diplomatai dalyvavo tradiciniame bėgime „Gyvybės ir mirties keliu"

Sausio 12 dieną Vilniuje, minint 28-ąsias Sausio 13-osios įvykių metines, 28-ąjį kartą organizuotame pagarbos bėgime „Gyvybės ir mirties keliu" dalyvavo ir Lietuvos diplomatai bei Lietuvoje reziduojančio užsienio valstybių diplomatinio korpuso nariai.

Prie tradiciškai bėgime dalyvaujančių Užsienio reikalų ministerijos darbuotojų prisijungė Azerbaidžano, Estijos, Japonijos, JAV, Moldovos, Sakartvelo atstovybių Lietuvoje atstovai. Jau kelis metus iš eilės bėgime dalyvauja ir  JAV Sausumos pajėgų Pensilvanijos nacionalinės gvardijos kariai. Prieš bėgimo startą Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius kartu su Lietuvos ir užsienio diplomatais padėjo gėlių ant žuvusiųjų kapų Antakalnio kapinėse.

Kiekvienais metais sausio mėnesį vykstantis bėgimas „Gyvybės ir mirties keliu" pirmą kartą surengtas 1992 metais, minint pirmąsias Sausio 13-osios metines.  Devynių kilometrų bėgimo trasa prasideda prie Antakalnio kapinių, kuriose palaidotos Sausio 13-osios aukos, baigiasi prie Televizijos bokšto, Sausio 13-osios gatvėje.  Bėgimą Vilniuje organizuoja ir vykdo Lietuvos bėgimo mėgėjų asociacija kartu su Krašto apsaugos ministerija ir Lietuvos kariuomene.

Laisvės gynėjų atminimui skirti bėgimo renginiai šiais metais taip pat organizuoti Ispanijoje, Vokietijoje, Šveicarijoje, Švedijoje, Belgijoje, Jungtinėse Amerikos Valstijose ir kitose šalyse.

URM Komunikacijos ir kultūrinės diplomatijos departamentas
Visuomenės informavimo skyrius, tel. 236 2534
Facebook | Twitter | Flickr | Youtube