2019-02-11 11:42:35

Socialdemokratai: šalies vadovų kare R. Karbauskis demonstruoja kolūkio pirmininko lygio politinį menkumą

LIETUVOS SOCIALDEMOKRATŲ PARTIJOS (LSDP) FRAKCIJA

Politines aistras dėl aplinkos ministro skyrimo socialdemokratai vertina kaip visiškai nereikalingą šalies vadovų bei kitų įsivėlusių politikų emocijų ir galių demonstravimą.

„Aukščiausiems valstybės pareigūnams veltis  į tokį emocijų karą pirmiausia nepadoru. Bet, kaip sakoma, nori pamatyti, koks žmogus yra iš tikrųjų – duok jam valdžią. Seimo pirmininkas V. Pranckietis, ieškodamas sprendimo ir sutarimo tarp šalies vadovų dėl aplinkos ministro, elgiasi valstybiškai, kaip to reikalauja dabartinė situacija. Kaip politikas jis auga. Tuo tarpu R. Karbauskis, menkindamas Seimo pirmininką, šioje situacijoje pats demonstruoja tik savo, kaip politiko, menkumą“, - sako Seimo socialdemokratų frakcijos seniūnas Julius Sabatauskas.

Dėl aplinkos ministro skyrimo kilusios įtampos „valstiečius“ dalija į kelias barikadų puses, čia atsidūrė ir aukščiausi šalies vadovai. Lietuvos valstiečių ir žaliųjų (LVŽS) frakcijos vadovas R. Karbauskis, pareiškė, kad premjerui tarpininkų bendraujant su prezidente nereikia. „Valstiečių“ lyderio nuomone, V. Pranckietis, imdamasis tarpininko vaidmens, siekia atrodyti svarbus ir reikalingas.

„Tenka tik apgailestauti, kad taip negerbiamas Seimo pirmininko postas, o vienos iš frakcijų seniūnas leidžia sau demonstruoti tokią kolūkio pirmininko poziciją. Įsivaizduoja, kad jis realus vadovas, o visi kiti – nuo jo priklausomi formalūs pareigūnai tinka kojoms šluostytis. Net būdamas vienu šalies vadovu R. Karbauskio partijos narys negali turėti nei nuomonės, nei iniciatyvos. Pagaliau bent vienas „valstiečio“ V. Pranckiečio konstruktyvus žingsnis ir tas tuoj pat – R. Karbauskio patyčių objektas“, - vertina Seimo narys Juozas Olekas.

Po to, kai S. Skvernelis pareiškė daugiau nesiūlysiąs aplinkos ministro kandidatūrų iki nepasikeis šalies Prezidentas, socialdemokratas J. Sabatauskas užregistravo įstatymo pataisas, įpareigojančias vyriausybės vadovą surasti kandidatus į ministrus per 15 dienų. Seimo narys mano, kad Vyriausybės formavimas negali priklausyti nuo vienasmenių premjero sprendimų.

Išsamesnė informacija žiniasklaidai:

Irmina Frolova-Milašienė