2019-02-11 14:20:16

Lietuvos įmonėms – daugiau nemokamų paslaugų eksportui plėtoti

Pasaulinis eksporto skatinimo tinklas „Enterprise Europe Network“ pratęsia veiklą Lietuvoje.  Šalies įmonės galės nemokamai naudotis viena didžiausių verslo duomenų bazių pasaulyje, lankytis kontaktų renginiuose, dalyvauti verslo misijose ir t.t. – EK, VšĮ LIC bei prekybos, pramonės ir amatų rūmų verslo bendruomenės šioms veikloms šiemet skiria 0,5 mln. €.

2019 m. vasario 11 d., Vilnius. Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmai informuoja, kad pasaulinis eksporto skatinimo tinklas „Enterprise Europe Network“ pratęsia veiklą Lietuvoje.  Šiandien Lietuvos konsorciumo partneriai – Vilniaus, Kauno, Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai bei koordinatorius VšĮ „Lietuvos inovacijų centras“ pasirašė jungtinės veiklos sutartį tęsti „Enterprise Europe Network“ nemokamas paslaugas Lietuvos įmonėms.

Eksportą skatinančioms veikloms Lietuvoje numatyta iš viso skirti beveik pusę milijono eurų, kurių dalį (apie 286 tūkst. €) finansuoja Europos Komisija, o kitą dalį (apie 190 tūkst. €) skiria verslo bendruomenės – Prekybos, pramonės ir amatų rūmai, taip pat VšĮ „Lietuvos inovacijų centras“.

„Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų bei kitų konsorciumo dalyvių nariai jau žino ir įvertino bendradarbiavimo su Europos įmonių tinklo naudą. Šiuo metu bendradarbiavimo partnerių paieškos duomenų bazėje yra daugiau nei 6,5 tūkst. nuolat atnaujinamų verslo pasiūlymų iš 65 pasaulio valstybių. Beveik 100 Lietuvos įmonių per pastaruosius metus sudarė tarptautinius verslo kontraktus, beveik 1,7 tūkst. šalies verslo atstovų dalyvavo tarptautinėse misijose ir kontaktų renginiuose. Tikimės, kad nemokamomis „Enterprise Europe Network“ paslaugomis naudosis vis daugiau šalies įmonių“, - pažymi Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų gen. direktorius dr. Almantas Danilevičius.

Rūmai primena, kad tinkle esančių organizacijų teikiamos nemokamos paslaugos padeda visų ekonomikos sektorių įmonėms geriau pasinaudoti vieningos rinkos teikiamais privalumais:

informacija ir konsultacijos aktualiais verslo plėtros klausimais ES ir už jos ribų;

tarptautinės misijos;

tarptautiniai kontaktų renginiai, parodos;

bendradarbiavimo partnerių paieška;

Lietuvos įmonių interesų atstovavimas Europos Komisijoje  ir t.t.

Per 10 metų visame pasaulyje „Enterprise Europe Network“ pagrindinėmis paslaugomis pasinaudojo 2,6 mln. įmonių. 2017 - 2018 m. „Enterprise Europe Network“ Lietuvos konsorciumas organizavo 93 seminarus, konferencijas, verslo pusryčius ir k.t. renginius, kuriuose dalyvavo daugiau nei 3 tūkst. įmonių ir organizacijų atstovai. Organizavo arba ko – organizavo 157 tarptautines verslo misijas ir verslo kontaktų renginius, kuriuose Lietuvos įmonės turėjo beveik 1,7 tūkst. susitikimų ir galėjo aptarti potencialias bendradarbiavimo galimybes su užsienio įmonių atstovais.  Beveik 100 Lietuvos įmonių „Enterprise Europe Network“ teikiamų paslaugų dėka pasirašė bendradarbiavimo sutartis su užsienio partneriais.

Šiemet Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmai EEN veikloms ko - finansuoti ir nemokamoms paslaugoms verslui teikti numatė skirti beveik 36 tūkst. €.

Rūmų narių ir kitų šalies kompanijų šiemet laukia verslo kontaktų renginiai Vokietijoje, Skandinavijos šalyse, Ispanijoje, Italijoje, supažindinimas su kitų šalių rinkomis. Jau vasario 28 dieną užsienio ekspertai pristatys neseniai įsigaliojusios laisvosios prekybos sutarties su Japonija atveriamas galimybes, pateiks specifinių patarimų, kaip pradėti verslą šioje rinkoje.

„Enterprise Europe Network“ veiklos yra dalinai finansuojamos iš Europos Sąjungos COSME programos (2015-2020) lėšų pagal dotacijos sutartį Nr. 831247.

Daugiau informacijos:
Darius Buta
Darius.Buta@cci.lt
Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmai
T. Kosciuškos g. 30, LT - 01100 Vilnius
www.cci.lt

Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmai  - tai platus Lietuvos verslo atstovų ir mokslo įstaigų tinklas bei bendruomenė. Šiandien Rūmai vienija per 500 narių – Lietuvos įmones iš įvairių verslo sektorių, taip pat universitetus, kolegijas bei kitas mokymo įstaigas.
Rūmų misija – atstovauti narių interesams valstybės ir regioninės valdžios institucijose, skatinti verslo ir mokslo bendradarbiavimą, teikti verslui ir mokymo įstaigoms reikalingas paslaugas.
Rūmai veikia pagal LR prekybos, pramonės ir amatų rūmų įstatymą.
Pasitelkdami šiuolaikinę vadybą, technologijas bei žmogiškąsias kompetencijas, Rūmai siekia tapti viena iš pažangiausių, stipriausių, lyderiaujančių verslo ir mokslo bendruomenių Lietuvoje, kurios pagrindiniai tikslai:

• stiprinti įmonių konkurencingumą;
• gerinti verslo aplinką;
• burti ir stiprinti verslo bei mokslo bendruomenę;
• kurti darnią ir harmoningą visuomenę.