2019-04-15 20:01:14

Užsienio reikalų ministras apdovanojo komiksų konkurse „Dessine-moi une planete verte" dalyvavusius moksleivius

Balandžio 15 dieną Lietuvos užsienio reikalų ministerijoje apdovanoti Lietuvos moksleiviai, kurie dalyvavo komiksų konkurse „Dessine-moi une planete verte". Konkurso laureatų ir dalyvių apdovanojimas užbaigė frankofonijos mėnesio renginius Lietuvoje.

Visą kovo mėnesį virš 90 dalyvių iš dvidešimties mokyklų ne tik kūrė komiksus, bet ir atkreipė dėmesį į globalias aplinkos apsaugos problemas.

„Prancūzų kalba yra daugelio tarptautinių organizacijų kalba, tarpukario Lietuvoje prancūzų kalba buvo viena iš pagrindinių diplomatų vartojamų užsienio kalbų", -  sakė  L. Linkevičius linkėdamas moksleiviams naudotis visomis galimybėmis, kurias gali suteikti prancūzų kalba ir jos mokėjimas.  Ministras taip pat pasidžiaugė, kad konkurse dalyvavo mokiniai ne tik iš didžiųjų Lietuvos miestų, bet ir sulaukta puikių darbų iš visos Lietuvos.

Konkursas buvo skirtas pažymėti  Lietuvos dalyvavimo Tarptautinės frankofonijos organizacijos veikloje stebėtojo teisėmis 20-metį. Taip pat paminėti belgų dailininko Georges Prosper Remi, arba kitaip Herge, sukurto komiksų veikėjo Tintino 90-ąjį gimtadienį ir supažindinti moksleivius su šia frankofoniškos kultūros dalimi.

URM Komunikacijos ir kultūrinės diplomatijos departamentas
Visuomenės informavimo skyrius, tel. 236 2534
Facebook | Twitter | Flickr | Youtube