2019-04-18 15:54:54

Seime - konferencija „Nelygybės ir socialinės atskirties mažinimo galimybės. Socialiai orientuotos žalios ekonomikos projektas Lietuvai"

Balandžio 26 d., penktadienį, 11 val. Seimo Kovo 11-osios Akto salėje vyks konferencija „Nelygybės ir socialinės atskirties mažinimo galimybės. Socialiai orientuotos žalios ekonomikos projektas Lietuvai".
Konferencijos tikslas - siekti susitarimo ir bendradarbiavimo  tarp valdžios institucijų ir visuomenės dėl pagrindinių Lietuvos gerovės kūrimo nuostatų ir veiksmų.
Pilietinių nevyriausybinių organizacijų susitarimą pasirašiusios organizacijos inicijavo susitikimų su kandidatais į Lietuvos Respublikos Prezidentus, Lietuvos Respublikos Vyriausybės ir Lietuvos Respublikos Seimo nariais ciklą.  Pirmojo ciklo metu buvo aptartos Konstitucijos nuostatos dėl piliečių gerovės kūrimo, teisingumo užtikrinimo ir prezidento galių bei pareigų.
Antrasis ciklas pradedamas konferencija, kurioje bus analizuojama situacija ir pasiūlymai dėl valstybėje esančių gamtinių, žmogiškųjų, kultūrinių, infrastruktūrinių, finansinių išteklių efektyvaus panaudojimo mažinant nelygybę ir socialinę atskirtį. Savo nuostatas ir planuojamus veiksmus išdėstys kandidatai į Lietuvos Respublikos prezidentus bei jų štabų nariai.
Pranešimai apims šias temas: NVO inicijuotas tautos susitarimas, Prezidento įsitraukimas  ir konstitucinės galios siekiant  tautos susitarimo įgyvendinimo, Socialiai orientuotos žaliosios ekonomikos praktinio įgyvendinimo galimybės Lietuvoje ir Vokietijos patirtis. Valdžios, visuomeninių, mokslo ir verslo institucijų bei organizacijų sisteminis veikimas ir atsakomybė kuriant gerovės valstybę.
Konferencijos pabaigoje bus suformuluotos Nacionalinio susitarimo pagrindinės nuostatos ir artimiausi veiksmai.

Konferenciją moderuos dr. D. Serafinas,  J. Zabielaitė,  D. Matukienė.
Konferencijos globėjas - Seimo narys Lauras Stacevičius.

Dalyvauja pilietinių nevyriausybinių organizacijų susitarimą pasirašiusios organizacijos:
Lietuvos smulkiojo ir vidutinio verslo taryba,
Lietuvos žemės ūkio rūmai,
Lietuvos smulkiųjų verslininkų ir prekybininkų asociacija,
Lietuvos mokslininkų sąjunga,
Lietuvos pagyvenusių žmonių asociacija,
Lietuvos meno kūrėjų asociacija,
Pasaulio lietuvių bendruomenių asociacija,
Lietuvos kokybės vadybos ir inovacijų asociacija.

Konferencijos programa

Registracija vykdoma: el. p. lina.pranaite@lrs.lt arba telefonu 8 612 11 627 iki balandžio 25 d. 17 val. Visi lankytojai į Seimą patenka su asmens tapatybę patvirtinančiu dokumentu.

Konferencija tiesiogiai transliuojama internetu ir televizijos programa „Seimas - tiesiogiai", taip pat Seimo „YouTube" paskyroje.

Daugiau informacijos:
Seimo nario Lauro Stacevičiaus padėjėja