2013-07-02 12:56:19

Grūdų eksportuotojai "Agrorodeo" suteikta 102 mln. litų sindikuota paskola

PRANEŠIMAS SPAUDAI                                                                                                          2013 07 02

VILNIUS. DNB bankas kartu su SEB banku suteikė 102 mln. litų sindikuotą paskolą vienai didžiausių grūdų eksportuotojų Baltijos šalyse トAgrorodeo". Paskola skirta bendrovės apyvartiniam kapitalui finansuoti. Ji bus naudojama atsiskaityti su ūkininkais, žemės ūkio bendrovėmis bei tarpininkais už nupirktus naujojo derliaus grūdus. Paskolą sindikavo DNB bankas.

トDaugelį metų dirbame su agroverslo įmonėmis ir užtikriname finansavimą ne tik pirminės žemės ūkio produkcijos gamintojams bet ir kitų šio sektoriaus vertės grandinės įmonių veiklai. Organizuodami sindikuotą paskolą bendrovei トAgrorodeo" matome pozityvias įmonės ir viso Lietuvos grūdų sektoriaus eksporto perspektyvas", - teigė DNB banko Maisto pramonės ir energetikos verslo centro vadovas Dalius Darulis.

Pasak UAB トAgrorodeo" generalinio direktoriaus Roberto Lapinsko, sindikuota paskola padės įmonei sėkmingai startuoti naujame derliaus supirkimo sezone ir įgyvendinti užsibrėžtus įmonės strateginius tikslus. トSuteikta sindikuota paskola leis mūsų įmonei būti lankstesnei ir užtikrinti laiku vykdomus įsipareigojimus mūsų verslo parneriams", - sakė R. Lapinskas.

トAgrorodeo" yra viena didžiausių grūdų eksportuotojų Baltijos šalyse. 2012/2013 finansiniais metais preliminari įmonės apyvarta siekė 1,13 mlrd. litų - 2,3 karto daugiau palyginti su nei 2011/2012 metais. Per šį sezoną トAgrorodeo" supirko 1,176 mln. tonų grūdų - dvigubai daugiau nei prieš tai buvusiais finansiniais metais.

Daugiau informacijos:
Andrius Vilkancas
AB DNB banko atstovas spaudai
Andrius.vilkancas@dnb.lt

Apie UAB トAgrorodeo"

UAB トAgrorodeo" (www.agrorodeo.lt) įsteigta 2006 m. lapkričio mėn. 7 d. Tai lietuviško privataus kapitalo bendrovė, kurios pagrindinė veikla yra tarptautinė prekyba augaline žemės ūkio produkcija, baltyminiais pašarų priedais, trąšomis, sėklomis. 2007 m. lapkričio 23 d. UAB トAgrorodeo" tapo Grūdų ir pašarų prekybos asociacijos (GAFTA) Londone nare, o nuo 2008 m spalio 21 d. bendrovės prekybinė veikla yra kasmet atestuojama ir septintą sezoną iš eilės UAB トAgrorodeo" yra išduodamas トEuropos Geros prekybos praktikos" (angl.: GTP - European Good Trading Practice) sertifikatas. Nuo 2010 m. bendrovė valdo nuosavą 20 tūkt. t. talpos grūdų sandėlį Liepojos (Latvija) uoste.

Apie DNB banką

AB DNB bankas (www.dnb.lt) Lietuvoje teikia finansines paslaugas daugiau nei 780 tūkst. individualių ir verslo klientų. Vienintelis banko akcininkas - DNB Bank ASA (www.dnb.no) - yra didžiausias Norvegijos bankas. 34 proc. DNB Bank ASA akcijų valdo Norvegijos vyriausybė, o jo akcijomis yra prekiaujama Oslo vertybinių popierių rinkoje. DNB ASA dirba 19 pasaulio šalių ir yra vienas iš didžiausių pasaulyje laivybos sektorių finansuotojų bei svarbus tarptautinės energetikos rinkos dalyvis. Norvegijoje DNB grupė pirmauja paskolų, indėlių, turto valdymo, gyvybės draudimo, pensijų fondų, mokėjimų ir kitose finansinių paslaugų srityse, susijusiose su pinigų, kapitalo ir nekilnojamojo turto rinkomis.