2013-08-30 14:20:37

"Grand Cru Airlines" pritraukė užsienio investuotojus, plės orlaivių parką

P R A N E Š I M A S   Ž I N I A S K L A I D A I

2013 08 30

„Grand Cru Airlines" verslo plėtrai pavyko pritraukti naujų investuotojų, tad jau rugsėjį bendrovės orlaivių parką papildys antrasis orlaivis „Boeing 737-300", o kontrolinį  bendrovės akcijų paketą šią savaitę įsigijo bendrovė „Grand Go Group Ltd.", plėtojanti išvykstamojo bei atvykstamojo turizmo veiklas Rytų Europoje.

Pagal pasirašytą sandorį, "Grand Go Group Ltd." valdys 51 proc. skrydžių bendrovės akcijų.

„Grand Cru Airlines" užsakomuosius skrydžius nuo šių metų birželio vykdė iš  Didžiosios Britanijos ir Vakarų Europos. Valdas Barakauskas, vadovaujantis „Grand Cru Airlines", teigia, kad nuo pat bendrovės įsteigimo pradžios tikslas buvo savo veiklą pradėti užsienyje, bet darbo  duoti ir Lietuvoje veikiantiems oro uostams bei aptarnavimo bendrovėms. Orlaivių aptarnavimo bazę bendrovė šiais metais jau yra įsteigusi Vilniaus oro uoste.

Anot jo, trumpa, tačiau sėkminga veikla, bei aukštas personalo lygis sudomino aviacijos ir turizmo srityje veiklą vykdančius investuotojus.

"Grand Go Group Ltd." steigėjo Chambi Charalambous teigimu, šis įsigijimas sustiprins holdinge veikiančias įmones bei atvers naujas plėtros galimybes.

„Tampame konkurencingesni, įgyjame didelį konkurencinį pranašumą plėtojant tiek išvykstamąjį turizmą į kurortines šalis, tiek atvykstamąjį Rytų Europoje", -  sako „Grand Go Group Ltd." steigėjas.

Savo veiklą pradėjusi užsienio šalių rinkose, „Grand Cru Airlines" ketina ir toliau plėsti veiklą Lietuvoje. Šią vasarą pasirašyta bendradarbiavimo sutartis su kelionių organizatoriumi „Go Planet Travel" pagal kurią „Grand Cru Airlines" orlaivis Boeing 737-300 nuo šių metų rugsėjo vykdys kelionių organizatoriaus skrydžius keturiomis kryptimis: į Kiprą, Turkiją, Tunisą ir Kretos salą Graikijoje yra pirmasis žingsnis, plečiant bendrovės veiklą Lietuvoje.

49 proc. „Grand Cru Airlines" akcijų valdys investicinė bendrovė „Brenalan Investments Ltd."

Daugiau informacijos apie įmones

„Grand Cru Airlines" - Vilniuje įsikūrusi užsienio investuotojų iš Vakarų Europos įsteigta uždaroji akcinė bendrovė, pradėjusi veiklą 2013 m. pradžioje. „Grand Cru Airlines" vykdo užsakomųjų skrydžių programas bei orlaivių nuomos paslaugas. Bendrovės orlaivių bazė įkurta Vilniaus oro uoste.

„Grand Go Group Ltd." holdingas buvo įkurtas praėjusiais metais turizmo verslui Centrinėje ir Rytų Europoje valdyti ir vystyti. Holdingo įkūrėjas - daugiau nei 20 metų turizmo srityje dirbantis Chambi Charalambous, kurio valdomų įmonių „A.CH" grupė vien tik Kipre aptarnauja 300 tūkst. klientų per metus, o valdomos bendrovės aktyviai bendradarbiauja su stambiu užsienio partneriu „Biblio Globus". Holdingas šių metų pradžioje Lietuvoje įsigijo atvykstamojo turizmo bendrovę „Go Baltic Travel" bei įsteigė naują kelionių organizatorių „Go Planet Travel", pradėsiantį skrydžius rugsėjo mėnesį. Be šių bendrovių, holdingas numato viešbučių, spa centrų bei kitų nekilnojamo turto projektų vystymą.

Kontaktai: Valdas Barakauskas, valdas.barakauskas@gcairlines.aero, 869846944