2013-09-23 09:34:55

Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai tarptautinė konferencija „Socialinių ir humanitarinių mokslų horizontai"

KVIETIMAS Į BRIFINGĄ

2013 m. rugsėjo 23 d.

Gerbiamieji,

maloniai kviečiame Jus į brifingą, skirtą vyksiančiai Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai tarptautinei konferencijai „Socialinių ir humanitarinių mokslų horizontai".

Brifingo metu apie socialinių ir humanitarinių mokslų svarbą šiandienos visuomenei pasisakys Europos mokslo tarybos prezidentė prof. dr. Helga Nowotny, LR švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis ir Mykolo Romerio universiteto rektorius prof. dr. Alvydas Pumputis.

Tarptautinė konferencija vyks Mykolo Romerio universitete rugsėjo 23-24 d. Jos tikslas - nuspręsti, kokį vaidmenį socialiniai ir humanitariniai mokslai vaidins ateities Europos Sąjungoje bei nustatyti gaires didžiausioje pasaulyje mokslinių tyrimų programoje - „Horizontas 2020". Tokios plačios formos diskusijų Europoje dėl mokslo ateities ir jo finansavimo dar niekada nėra buvę. Tai išskirtinis įvykis, nes socialinių, humanitarinių ir technologinių mokslų atstovai susirinks surasti bendrus integracijos ir tarpdiscipliniškumo sąlyčio taškus.

Konferencijos pabaigoje bus pasirašyta „Vilniaus deklaracija", kuri padės pagrindus socialinių ir technologinių mokslų integravimui. Tikimasi, kad pavyks pasiekti lūžio įgyvendinant ES ir Lietuvos mokslo prioritetus. Konferencijos pirmininkė Europos mokslo tarybos prezidentė prof. dr. Helga Nowotny parengtą deklaraciją iškilmingai įteiks LR švietimo ir mokslo ministrui Dainiui Pavalkiui, kuris ją perduos Europos Tarybai.

Brifingas vyks š. m. rugsėjo 23 d. 10.30 val. Mykolo Romerio universitete II aukšte. Taip pat visus norinčius kviečiame į konferencijos oficialų atidarymą, kuris prasidės 9.30 val. ir tęsis iki 10.30 val. 9.30 val. konferenciją atidarys jos globėja LR prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Maloniai kviečiame dalyvauti!

Daugiau informacijos teirautis: Živilė Kaminskienė, tel.: (5) 278 84 91, mob. +370 682 93777, e. paštas: zivile@icbaltic.lt.