2014-10-10 16:05:37

Vilniaus jungties įtaka projektui "Rail Baltica" - AECOM studijos išvados

Vilnius                                                                                                                               2014-10-10

Spaudos konferencija:

Vilniaus jungties įtaka projektui トRail Baltica" - AECOM studijos išvados

Pirmadienį, spalio 13 d., 13 val. Susisiekimo ministerijoje (Gedimino pr. 17, 219 salėje) vyks spaudos konferencija, kurioje bus pristatyta bendrovės AECOM studija dėl Vilniaus jungties įtakos projektui トRail Baltica" Baltijos šalyse. Spaudos konferencijoje dalyvaus susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius, bendrovės トRail Baltica statyba" direktorius Dainius Budrys ir bendrovės AECOM atstovai.

Šių metų birželį Baltijos šalys susitarė, kad Vilnius yra europinės geležinkelio vėžės トRail Baltica" dalis, o įgyvendinant šį projektą bus siekiama, jog jungtis su Lietuvos sostine būtų finansuojama Europos Sąjungos lėšomis.

Siekiant įvertinti Vilniaus jungties ekonominius rodiklius ir įvertinti jos galimybes bei įtaką visam トRail Baltica" projektui Baltijos šalyse, tarptautinė inžinerinių sprendimų bendrovė AECOM atliko studiją. Spaudos konferencijoje bus pristatytos pagrindinės šios studijos išvados.

Europinės vėžės geležinkelis トRail Baltica" sujungs Helsinkį, Taliną, Rygą, Kauną, Vilnių ir Varšuvą, pratęsiant jį iki Berlyno. Projektas įgyvendinamas remiantis bendrovės AECOM 2011 m. atlikta greitojo geležinkelio linijos per Lietuvą, Latviją ir Estiją galimybių studija. Europos Sąjungos lėšomis numatoma finansuoti 85 proc. projekto vertės.

KVIEČIAME ŽURNALISTUS!